mandag 18. april 2016

Maling trykkimpregnert

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Containerutleie til søppel for private og bedrifter. Enkel og forståelig prisoversikt.

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Her får du vite hvordan du maler trykkimpregnert. Da må all løs maling fjernes før du kan male på ny. Tips til deg som skal male huset. Nytt, trykkimpregnert treverk må tørke et par måneder i sommer og sol, før det er tørt nok til å behandles med maling , sier Mette Dahl, markedskonsulent hos Nordsjø i en pressemelding.


For dersom treverket ikke er ordentlig tørt, vil malingen flasse av med en gang, og du må gjøre dobbelt arbeid. For å sjekke om det er fukt i underlaget, kan du bruke en fuktmåler som viser dette. Treet skal ha maksimum prosent fuktighet.


Påfør to strøk med maling.

Vi anbefaler deg å ta tre strøk på høvlet treverk og detaljer for best beskyttelse. Mal to strøk med ønsket toppstrøk. Behandling av trykkimpregnert terrassegulv kan vanligvis gjøres i løpet av den første sommeren etter montering. Treverket bør være tørt, dvs. Et tips er å slå inn en spiker i treverket.


Beise NYTT trykkimpregnert terrassegulv. Denne bruksanvisningen gjelder for trykkimpregnerte furugulv på terrasser. Tidligere ble slikt gulv behandlet med oljer, men i de senere år har TREBITT TERRASSEBEIS overtatt som behandlingsmetode. Trykk her for å lukke menyen close. Trykkimpregnert terrassebord med avrundede kanter.


Når du kjøper Impregnert trevirke, kan du være sikker på at du får en god vare til en god pris. Intervallene varierer fra 5-år opptil år - forutstatt riktig forarbeid. Bruk egne malingstyper for utsatte partier som vinduer, dører og. Når det er tørt skal man påføre både grunning og toppstrøk slik som ellers er vanlig ved utvendig arbeid. Det er to typer treverk, uhøvlet og høvlet.


I tillegg vil man normalt oppleve at det ikke er like fuktig som tidligere, forteller malermester Ole Andreas Klaveness. Beis holder kortest, dekkbeis holder lengre og maling holder lengst. Jeg har malt huset med vannløselig maling , inkl vindus- og hjørnelistene på huset, men synes ikke det holder så lenge på listene.

På gjerdet inkl topplisten brukte jeg løsemiddelbasert maling. Jeg har nettopp revet en veranda som tydeligvis ble malt for tidlig. Selv om materialet er overflatetørt etter et par dager i sola, er den langt i fra tørr. Og den fuktigheten som ligger inni vil etterhvert sprenge seg ut, og da er resultatet slik som hos oss.


Vanligvis trykkimpregnerer vi med kobbersalter (Cu). Erfarne brukere av trykkimpregnert spør oss ofte om kvaliteten er like god som før. Men hva er egentlig beis, og trengs det? Terrasser er som regel trykkimpregnert og det skal jo holde i veldig mange år.


Beis, til forskjell fra maling , har så lite pigmenter og fargestoffer i seg at treverkets utseende skal skinne igjennom. Derfor brukes det mindre av titanoksid eller andre dekkende pigmenter i beis i forhold til i maling. De vanligste typene er er fuktblærer, solblærer eller linoljeblærer. Solblærer oppstår når maling som bare er skinntørr utsettes for solpåvirkning.


Slike blærer punkterer når man trykker på dem og de klistrer seg da fast til underlaget. Linoljeblærer forekommer særlig på solutsatte steder. Innendørs Sparkel, lim, fug og puss. Standard limtre trykkimpregnert Fra Moelven kan du få to typer impregnert limtre av furu.


Vår fabrikk i Moelv bruker et miljøvennlig impregneringsmiddel (TungMetallFritt - TMF), mens fabrikken i Agder produserer limtre med kobberbasert impregneringsmiddel (Cu). Det beste er å grunne kledningsbordene før oppsetting.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg