tirsdag 26. april 2016

Hagtorn tre

Det er en 1–meter høy, løvfellende busk med en svært tettgrenet vekstform. Den vokser på frisk eller tørr, næringsrik grunn. Det handler først og fremst om variantene som vokser vilt i landet vårt, for hagtornplantene som vi planter pleier som regel å beskjæres etter ønske, smak og funksjon.


Crataegus intricata fk Fåberg E Amerikahagtorn. Bruksområde: Solitærtre.

Egenskaper: Lite tre med dekorative purpurfargede blomster. Du vil også finne mye flott informasjon om hagtorn trær, inkludert informasjon om hagtorn treslag, planting informasjon, og mye mer. Dette er verdifull og nyttig informasjon som kan hjelpe deg til å lære mer om hagtorn treet. Hvis du vil se hver hagtorn treet bildet i full størrelse bare klikke på bildet du liker. Legg inn en kommentar.


Jeg er takknemlig for mer informasjon. Skriv gjerne om egne erfaringer.

Nå har jeg satt på kommentargodkjenning for å få beskjed om nye. Gammel og ærverdig, men så absolutt verd sin plass. Dronningparkens vakreste tre ? Anlegget er løvskog og vokser hovedsakelig i varme klima. Mange takk for kommentarer inne hos meg. Veldig så dårlig jeg er på ulike trær.


Pasientene som tok hagtorn kunne trene i lengre perioder uten at angina-anfall ble utløst. Tre som er vanlig viltvoksende i Norge og som blir opptil meter høyt og meter vidt. Blomstene pollineres av insekter, særlig bier. Bærer små frukter med lite smak i forhold til andre typer hagtorn.


Bærer flere og større frukter på solrike plasser. Bilder fra Hawthorn Trær. Jennings og andre amerikanske leger på den tiden, studerte den såkalte kardiotoniske (hjertestyrkende) effekten hos hagtorn.


Fruktene er røde og blir ca. Dunete hagtorn er blant de største, med noen i stand til å vokse til meter (fot).

Observer form av hagtorn trær du støter på. Hagtorn har alltid vært høyt skattet som remedium. De vil normalt ha tette og avrundede kroner, med mange grener. Undersøke stammen og grenene av en hagtorn tre , søker etter skarpe pigger. Det er et tre i hagtornslekten, og navnet, prunifolia, har det fordi bladene ser ut som kirsebærblader.


Treet på bildene her står i botanisk hage, og er helt vidunderlig både i bladverk og i vokseform, jeg liker nemlig at det er så skakt og usymetrisk. I Norge er alle preparater laget av hagtorn definert som legemidler og selges kun på apotek, men de er ikke reseptpliktige. En alkoholekstrakt av fruktene, tinctura crataegi er det som er mest brukt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg