fredag 15. april 2016

Lys av bivoks

Du finner et bredt spekter av Bivoks hos Med- Kjøp online. Lys laget på ren bivoks er et naturlig, bærekraftig og kjemikaliefritt alternativ til lys laget på fossilbasert stearin eller parafin. Bivokslys forurenser ikke inneluften med sotpartikler og kjemikalier, de er tvert i mot med på å rense luften. Lyset er laget av en sammenrullet plate bivoks rundt en veke.


Deretter er lyset satt som dekorasjon i en potte fylt med leire, sammen med bånd og naturmaterialer, pyntet med kunstige røde bær av Silk Clay.

Som regel trenger du aldri være rakettforsker. Om målet ditt er å gjøre høstmørket litt mindre mørkt da. Du trenger bare en god idé. En idé - Norgesglass og bivoks.


Forhåpentligvis - alt i alt ei fornøyelig blanding av saker og kunnskap som kan kome fleire til nytte. Lys laget av bivoks brenner ved en lavere temperatur som gjør at det ikke soter og brenner med en rolig flamme. I følge tall fra Miljødirektoratet, tenner nordmenn ca.

Mange av våre oppskrifter er gratis, men i vår Etsy-butikk finner du også oppskrifter som kan kjøpes som PDF. Lys er både koselig og romantisk, og en naturlig del av et festbor i høytider og alle anledninger der god stemning er ønskelig. Den lange, norske mørketiden er spesielt godt egnet for bruk av lys , og nordmenn er storforbrukere av den gode stemningen lys gir. Prøv vårt merke og bestselger Vie Eco med brennetidgaranti på timer.


Hmm, aldri sett slike lys på noen av våre bokhandlere, og jeg er innom en del av de svært ofte. For apotek og Panduro har nå vi trøndere og. Uansett, takk for svar!


Da jeg hadde fått smeltet en del av voksen, klippet jeg opp veke som var noe lengre enn beholderen jeg skulle fylle og fylte opp litt voks i bunnen av glasset, før jeg satte veken nedi på midten og holdt den på plass til den sto av seg selv. Dette kan man jo lage samlebånd av. Sitter og leser Cast Bullets av oberst Harrison og kjenner skapertrangen begynner å boble. Jeg støper egne kuler og hvorfor ikke lage kulefettet selv?


Så jeg har lette etter bivoks på nettet, men har bare funnet et sted som selger bivoks (og carnauba voks) (Sunvita), men det virker som det er til kremer og dritt så den er litt dyr der. Du vil oppdage at flammen på et bivokslys brenner sterkere og lyser mer enn hos vanlige lys , og siden bivoks har høyest smeltepunkt av all voks, har bivokslys lengre brennetid enn andre lys. Lysene drypper minimalt, om noe i det hele tatt, og soter ikke. Kronelys i par, som er håndlaget.


Disse lysene er av bivoks fra biodynamisk birøkt.

SLIK LAGER DU LYS AV BIVOKS. Du smelter voksen i vannba klipper til ønsket lengde på veken som du binder fast til en pinne og begynner å dyppe. MEN, her MÅ en huske at pynten er brennbar, og må fjernes hvis lyset skal brennes helt ned. Tipper allikevel at den som får disse i julegave ikke kommer til å tenne dem, men ta dem frem igjen jul etter jul.


Vi har kjøpt pakken med bivoksplater og veker på Panduro. Hvis I skærer lysene over diagonalt, bliver lyset spidst. Skærer I strimler, kan I lave små, lave lys , ligesom fyrfadslys. I kan også lave et højt, lige lys med et aflangt, firkantet stykke. Pladerne rulles stramt om vægen, mens den stadig er blød og bøjelig.


Husk at lade en god stump væge være for oven på lyset. Bivoks er naturlig antibakterielt og passer derfor til matoppbevaring og direkte kontakt med de fleste mattyper. I tillegg brukes bivoks til å gjøre ting vanntett og lufttett.


Jojobaoljen sammen med bivoksen hindrer uttørking av bivokspapiret, mens treharpiks gjør at matpapiret blir føyelig og kan brettes over skåler, boller, pakke inn grønnsaker uten at man trenger en ekstra hyssing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg