fredag 15. april 2016

Beising av furumøbler

Sjekk ut beising av furumøbler. Det som gjør mange furumøbler utrolig lite trendy er profiler, utskjæringer og runde kanter. Gjerne supplert av gedigne avslutninger både oppe og nede, vitrinedører med sprosser og bondske håndtak og knotter. Det meste av dette er lett å kvitte seg med. Gesimslister på skap og reoler kan som regel fjernes enkelt.


Her gjennomgås en rekke muligheter fra beising til kun voksbehandling, med og uten farge, eller en kombinasjon av begge metoder.

Bruk en vannbasert møbelbeis, den er enkel i bruk, luktfri, og penslene kan renses i vann. Til harde og fete treslag anbefales spritbeis, den trekker bedre inn i treverket. Slik påfører du vannbasert møbelbeis. Nå har vi bare furumøbler i heimen og jeg er litt lei av dem ja. Steller du pent med tremøblene dine, holder de i generasjoner.


Men hva hadde dere gjort? Et rom med gulnet panel rund baut kan virke som et uoverkommelig oppussingsprosjekt. Vi viser deg hvordan du går frem, steg for steg.


Et gammelt furugulv kan få et nytt liv med ett eller to strøk beis.

I motsetning til maling, som dekker gulvet fullstendig med farge, kan beis bevare treets. Har fått et lite problem ved beising av en apotekerdisk. Skuffene blir MYE mørkere enn resten av møbelet? Bruker mørk eik silkematt, og møbelet blir i en slags mørkbrun og varm farge. De blir nærmere sort og kalde i farge.


Disken var ikke lakka fra før, så jeg vaska den bare godt først. Hvordan male møbler - stol. Denne bruksanvisningen gjelder for ubehandlede og tidligere malte møbler av treverk.


I videoen nedenfor ser du maling av en stol. Har døren begynt å gulne, følger du. Når du skal rengjøre et møbel, vær klar over at vann er treverkets verste fiende.


Vann fører til fiberreising og kan føre til misfarging av treverk. Da har det blitt fredag. Solen skinner og vi håper alle at NÅ KOMMER VEL VÅREN. Her kommer framgangsmåte på maling av gammelt furumøbel.


Vi har endel furumøbler som endelig skal skifte farge. Tenkte jeg skulle beise dem hvite, og har hørt at man bare kan tynne ut vannbasert maling med vann. Male eller beise furumøbler ?

Oppussing av furumøbler innlegg 10. Flere resultater fra forum. Uansett om du velger å beise, vokse, lakkere eller male, så bør du være nøye.


Ja, det er mange deilige farger i interiørbildet for tiden, og vi maler veggene våre som aldri før. Vi gir deg tips, råd og ideer om hvordan du frisker opp utemøblene dine i tre, jern eller plast slik at de blir pene igjen. Beisen innfarger og fremhever treets naturlige struktur, og gir en nydelig lød og et flott fargespill. Luktfri og hurtigtørkende.


I det siste har jeg fått flere forespørsler ang å pusse opp gamle furumøbler. Istedet for å svare hver på mail, tar jeg fram en kommode jeg pusset opp i fjor. Noen har kanskje sett den før på butikken sin blogg.


Det er litt omgjort og mere utfyllende her. Samme framgangsmåte ved maling av kjøkkeninnredning og dører.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg