torsdag 14. juli 2016

Fjerne tapet

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Finn Beste Pris På Alle Dine Varer.

Det kan være tidkrevende å fjerne tapet og glassfiberstrie, men her får du tipsene gjør det enklere. Og har du først prøvd det, er det ofte en jobb få ønsker å gjenta. Når det gjelder fjerning av gammel tapet er kanskje det første spørsmålet man bør stille seg, om det er nødvendig å fjerne tapeten ? Hvis tapeten sitter godt til underlaget kan man i de fleste tilfeller tapetsere over, men da bør man være nøye med å grunne med heftgrunn før ny tapetsering slik at den nye tapeten fester seg.


Tapet -trikset med skyllemiddel under utførelse. Foto: house-improvment. Slik fjerner du tapet med skyllemiddel. Eventuelt fjern inventar fra rommet.


Arbeid fra øverst på veggen og gå nedover, for da vil vannet fra damperen renne nedover veggen og fukte tapetet lenger nede.

Hvis limet mykner lett, kan du (forsiktig!) trekke store stykker av veggen ved hjelp av sparkelkniven. Til slutt kan du fjerne eventuelle tapet - og limrester med sandpapir. Les også: N år du er ekspert på tapet og farger – da får du et hjem som dette. Hvis du er usikker på om det er papir eller et spaltbart tapet , kan du forsøke å rive litt i et hjørne. Da merker du fort om det lar seg dele, forklarer han.


Du må finne ut av hva slags tapet det er på veggen, om det går an å fjerne det og om tapeten er spaltbart eller ikke. Hvor mye skal vi fjerne ? Ikke bare gjør det jobben med å fjerne tapet fra veggen mye lettere, men man kan også med letthet fjerne gammel tapet uten å måtte leie seg spesialutstyr eller spesialister for å få det til. Fukt eller damp - Fukt eller damp er de beste virkemidlene når det gjelder å få tapet av veggen, forklarer Jørgen Bodin. Fjern de sidste tapetrester med en bred spartel. Fej eller støvsug væggen, så den er fri for løse korn.


Den ovennævnte metoder virker dog ikke, hvis du har en væg af gipsplader, så her er du nødt til at gribe det anderledes an, da du ikke kan få tapeten af, uden at det beskadiger laget under tapeten. Her virker metoden ikke. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer.


Du har kanskje gammel tapet i flere rom som du ønsker å fjerne ? Har du gammel tapet i flere rom som du ønsker å få bort? Få gode tips til nedtaking av tapet i videoen under. Det finnes heldigvis flere metoder.

Den enkle måten å fjerne tapeter på. Ved hjelp av vanndamp løsner tapeten fra veggen og kan dras av. Vannbeholderen rommer liter, som holder til ca. Oppvarmingstiden er ca. Damphåndtakets mål er 270x1mm, vannbeholder diameter 2mm høyde 2mm.


Foretrækker du at fjerne tapet på den gammeldags måde, kan du her finde idényts præcise guide. Se en -video her fra house-improvements. Gør-det-selv-manden omtaler tricket med skyllemiddel ca. På det forrige rommet jeg pusset opp måtte jeg gå med spruteflaske med vann og sparkel for å bløte opp og skrape av dette papirlaget. Begynn derfor øverst i et hjørne og riv nedover.


Er tapeten rimelig ny, og det er kun ett lag av den, har du en forholdsvis enkel jobb foran deg. Da er det bare papirbaksiden som sitter igjen, og halve jobben med å fjerne tapeten er allerede gjort. Vælg non-woven tapet.


Udover at være nemt at sætte op, er denne type tapet nemlig let at fjerne igen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg