tirsdag 5. juli 2016

Maling av mdf plater

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Hos oss finner du alle typer MDF-plater.

Vi selger til forhandlere og industri. Hvordan male tidligere malt tak med panel og MDF. Med fabrikkmalte panelplater i profilfrest MDF får du raskt en ferdig vegg, og antallet farger og profiler å velge blant er stort.


Men om du etter en tid igjen rammes av oppussingslyst, og er blitt fysen på en annen farge, er det fullt mulig å male om også disse veggene. Bryr du dig mindre om helt optimalt resultat kan du bare male. Men finslip litt først likevel, deretter trekk av med mikrofiber helt lett fuktet med salmiakkvann - mdf er ganske glatt og maling må ha litt at hefte i. MegaFlis har et stort utvalg av tak- og veggpanel i MDF.

Tak- og veggpanel, eller smartpanel, er en enkel måte for deg å pusse opp. Ofte brukes smartpanel istedenfor gips. Det er flere fordeler med panel.


De har en ubestemmelig grumsete, lys gråfarge, så jeg ønsker å male over. Vi har ferdigmalte mdf - plater på soverommet. Vi ønsker en litt hule-aktig følelse, og har valgt en veldig mørk blåfarge, Intense Dijon fra Nordsjø. Lister og vinduer har fargen bomull, vil denne bli veldig gul mot den blå veggen?


Kjøp på nett eller i butikk. Helsparkling er spesielt aktuelt dersom platene har en ru overflatestruktur og man ønsker en blank eller halvblank overflate. For eksempel må OSB- plater (Oriented Strand Board) brukt på vegger som regel helsparkles før maling på grunn av den grove strukturen.


Derfor bør platene sages til på et verksted med flisavsug. Bruker du håndsagen på en mdf - plate , ødelegger du sagen din og får dessuten et stygt resultat. Hvilke materialer kan brukes som alternativ til mdf ? Selv foretrekker jeg heltre, men da blir jo prisen en helt annen.


MDF veggplate er en plate beregnet for bruk i tørre rom.

MDF -platene slipes og profileres før de får påført grunning og deretter strøk med maling. MDF (Medium Density Fiberboard) er trefiberplater som er limt sammen. I motsetning til OSB og kryssfiner, har ikke tresponet en bestemt fiberretning.


Det gjør at man kan kutte eller skjære i platen uten å få en ujevn overflate. Behandlede veggplater er enkle å montere på veggen og godt egnet til både nybygg og restaurering. Ujevne vegger og timevis med sparkling, pussing og maling er forbi. MDF - plater er et fabrikkert treprodukt laget av mykt trevirke.


De duger heller ikke til f. Da får du det akkurat slik som du vil ha det. Egner seg godt for maling ,. MDF er en fellesbetegnelse på plater av hardt sammenpresset, finkuttet trefiber av gran og furu, som finnes i mange kvaliteter. Mdf - Plater Ubehandlet.


Mjøspanel Struktur vegg produseres kun av beste kvalitet. Det vil si at platene har høy densitet og er tilsatt minimalt med voks og lim. Noe som gir stive plater og godt hold i not og fjær. Og ikke minst, lokalisere alle stendere, vannrør og strømledninger.


For å løse dette problemet så kan man enkelt kjøpe en stenderfinner, for et par hundre kroner, og den er gull verdt. Elsker den, og den hjelper deg med å finne ut hvor man kan feste plater og skruer. Så absolutt et must om du skal legge plater på utsiden av en vegg. Tapet i flate pakker?


Den som ikke finner en malt panelplate i en farge som faller i smak, kan enten bestille spesialfarge, velge en ferdig tapetsert plate , eller en umalt eller grunnet plate som siden males i ønsket kulør. Platene bør skjøt- og flekksparkles. Sparkling og pussing er fortsatt ikke nødvendig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg