mandag 18. juli 2016

Trykkblokker skinn

Nyheter for ehnver fashionista - Stort utvalg - Mote på nett - Bubbleroom. Blokkene skjæres ut i endenveden av bjørk. Vi lager trykkblokker på bestilling. Enten kan kunden komme med ønskede motiver, eller vi kan designe dem.


Dette er trykkblokker bestilt av Dovre husflidslag.

Trykkblokker til skinnfell og stoff trykk. Modellbygging av produkter og byggninger. Har dere en oppgave som skal løses ta kontakt og vi skal forsøke å hjelpe dere. Fjellform produserer med moderne datastyrte fresmaskiner og laserbrenning.


To trykkblokker med flott mønster. De er enten vært brukt til trykking av stoffer eller tapeter. Om disse blokkene er egnet til det, vet jeg ikke.


Vil du vite om “betydningen” bak skinnfellrosene, og annet av ornamentikk og symboler fra gammel folketro, så les i Kors i kake, skurd i tre av Åsta Østmoe Kostveit.

Vil du se likt og ulikt av digitalt kopierte og maskinfreste trykkblokker , kan du gå på nettsida til Fjellform. Vi har ulike motiv pluss hele alfabetet og alle tall. Det er plass til flere som kan trykke samtidig. Saueskinnsfeller har trolig vært i bruk i norske senger så lenge det har vært folk og sauer i landet.


Før var det vanlig med både mor og far og et par unger i samme seng, og det var kaldt i husene. Flere skinn måtte sys sammen for å kunne dekke over dem alle. All skrift males på for hånd. Slik ser skinnfellen ut på baksiden. Den er trykket med gammeldagse trykkblokker av tre, og på denne er det brukt flere forskjellige trykk.


Siden minstegutt har brukt skinnfellen sin som pose fra han var nyfødt ble det ikke trykket så mye på den med en gang. Da var det kun lamungene, borden rundt, hjerter og initialer på den. Jørn Jensen Lærhandel AS har mer enn års erfaring med skinn og lær som råvare. Vi fører også knivmakerutstyr,Jörnkängan jaktstøvler,Cress skinnklær. Syr skinnfeller av ulike typer skinn fra sau som jeg selger.


Alle skinnfellene har brudekant, fellene trykker jeg etter ønske med tradisjonelle ornamentstrykk og skriver navn, dato ol. Bruk av trykkblokker og fargestoff kr 350. Vi reknar med at deltakar følgjer sikkerhetsinstruksar frå kursarrangør og kurslærar.

Kurslærer har med trykkblokker som du kan bruke dersom du ønsker å trykke. Da er det lettere å finne skinn som passer. Det har eksistert sau i Norge i mange tusen år. For en familie i gamle dager kunne. Husflidslagene har tidligere hatt kurs i sying av skinnfell og mindre produkter av saueskinn.


Vi har fått laget trykkblokker med ulike mønstre til å trykke på skinnfeller og mindre produkter av skinn. På kurset lager vi pulsvarmerar, skjerf, lue, babytøflar, vottar, sitteunderlag, puter m. Du får kjøpt skinn og verktøy av Britt. Skjærenåler, klyper, lintrå kostar til sammen ca 3kr og utlegg til skinn er avhengig av kor mykje og kor store ting som blir laga.


Undervisningsopplegget Å sette spor – lær blokktrykk på skinn går i dybden på hvordan man kan dekorere med blokktrykk på skinn eller andre egnede materialer. Opplegget er laget av husflidskonsulent og kunst- og håndverkslærer Lill-Heidi M. Nydelig sitteunderlag! Jeg syns slikt skinntrykk er flott, men det du lager er jo rett og slett lekkert.


Hvilke trykkblokker og hvilken type trykksverte bruker du? Jeg kommer nok ikke til å prøve slikt selv, det ser avansert ut, men det er så gøy å vite hvordan ting blir laget. Til trykkingen bruker vi trykkblokker som skjæres ut, fortrinnsvis i bjørk, innkjøpt fra Fjellform. Motivene trykkes på skinnet med spesialmaling og det er også nødvendig med oppmaling. Når skinnet er påført trykk, kan de ikke vaskes, kun renses.


Det medfølger forklaring på de påtrykte symbolene. Vi leverer trykk til en pris av NOK. Lag ein flott saueskinnfell med trykk til seng eller stol.


Materialkostnadene er avhengig av kva slag type skinn og kor mange skinn deltakarane ynskjer å bruke. Pris pr skinn varierar frå ca 9- 2. Fire til seks skinn er vanleg å bruke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg