onsdag 6. juli 2016

Varme farger stue

Varme farger stue

Tid for hjem skaper lun stemning med varme farger. Oppussing stue : Her er årets fargetrender. Interiørtrender beveger seg relativt sakte, og akkurat nå er vi er inne i en trend der vi beveger oss fra litt farger – til mer farger.


Vi er også på vei inn i et nytt tiår, noe som gjerne markerer store endringer. En hyllest til farger. Nordvendte rom kan gis sol og varme med lyse farger fra den varme delen av fargesirkelen. Gulgrønne, gule og rødgule farger har et streif av sol i seg, og kan bli flotte i disse rommene. I sydvendte rom kan en kjøligere fargeskala gjerne gi en positiv friskhet i rommet.


Her kan man med fordel gå mer mot blått og grønt enn gult og rødt. Se inspirerende bilder av stuer og finn de rette produktene. Marine, Protective and Powder Coatings Jotunkonsernet. Bytt farger på dette rommet. I en nyoppusset trendy stue vil en moderne peisovn fremstå enda mer som en skulptur, i tillegg til å selvfølgelig varme opp rommet og skape en lun og deilig stemning når den er i bruk.


Utvalget er stort, og du kan få vedovner i flere farger , sier er engasjert Sindre Baardson, daglig leder i Varmefag. Vi har tatt vare på det vi elsker og som betyr noe for oss og blandet det med nye møbler, forteller Siri. Vi ville skape et hjem som er annerledes, varmt og litt mystisk, samtidig som det oppleves som et godt sted å være. Hva er varme og kalde farger ? Når du skal sette sammen farger i et interiør, kan du spille på kontrasten mellom varme og kalde farger for å få en levende og god palett.


Men hvilke farger er varme og hvilke er kalde? Da vil de hvite detaljene se skitne og gule ut. Alle farger nevnt over kan fint kombineres med hverandre. Ikke tenk hvert rom hver for seg. Det gjelder også deg som skal først bare skal pusse opp kjøkkenet…for så å ta stuen til neste år.


Ved å tenke gjennom farge og materialbrukens konsekvenser i hvert rom, samt i helheten, oppnår du en god flyt gjennom boligen. Dette vil oppleves som en god atmosfære. En ny, vakker og varm gråbeige tone. Fargen er akkurat passe myk og lun på veggen.


Det betyr at den passer langt bedre til Klassisk Hvit, Letthet, Egghvit og Bomull. Varme og kalde farger har betydning for hvordan vi opplever interiør. Men hva er det egentlig som gjør farger ” varme ” eller ”kalde”? De fleste av oss har hørt om begrepet ” varme og kalde” farger.


Men ikke alle har helt oversikt hva som avgjør om en farge skal regnes som kald eller varm. Blant dem som er litt over gjennomsnittet opptatt av farger og interiør, er Jotuns høstlansering et høydepunkt, fordi den ofte sier noe om neste års trender. Nøytrale nyanser passer alltid inn i din stue , kombiner gjerne med andre energiske farger som gir rommet en lystbetont stemning.


Hvilke farger som fungerer best avhenger av undertonen i den beige nyansen. Den kan være rø blå, gul, grønn eller en kombinasjon av flere farger. Velg farger som skaper varme , og som uttrykker din personlighet.


Varme farger stue

Anbefale fargen TEBLOMST. Den er så vakker, perfekt balanse av varme og lys, og ingen gultoner. Den er så behagelig og elegant og penere enn morgendis som blir noe kjedelig og for kald (min mor har den i stuen ). Jeg liker at det er lunt og varmt i interiøret, og det gjenspeiler nok fargene i huset her. Stua har jeg jo hatt lyst til å male siden vi flyttet inn, og nå tror jeg snart at jeg har bestemt meg for farger , hehe… ting tar tid!


Men det er jo fordi at jeg egentlig ikke har noe hast med det, vi skal jo bo her en stund. Det er også mulig å blande fra både varmt og kaldt, men da gjelder det å holde tunga rett i munnen. En bevisst kombinasjon gir det beste fra to verdener. Du har kanskje et varmt tregulv? Det er lite tvil om at farger kan bidra til lunhet i interiøret.


Varme farger stue

En blank, hvitmalt vegg gjør lite for hulefølelsen mange ønsker seg hjemme. Dempede farger oppleves som regel også roligere og lunere enn de mest. Unngå å bruke mørke farger på store overflater i små rom.


Soloppgangen med klart, kaldt lys som bader østvendte rom vil kreve bruk av varme fargetoner i interiøret. Bruk dem heller i tilbehøret. Det blir omvendt i vestvendte rom hvor solnedgangens lys er varmt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg