torsdag 4. august 2016

Infra oljemaling

Infra oljemaling

En meget værbestandig oljemaling for utvendig treverk som holder fargen i lang tid. En miljøvennlig akrylmaling med god dekkevne og slitestyrke. En halvblank oljemaling for bruk på vinduer, dører og paneler. Vi har kjøpt billigste Infra maling på OBS, og det vil jeg fraråde alle andre å gjøre.


Neste gang vil vi velge den litt dyrere Lady-malingen. Jeg forstå nå hvorfor det er blitt folkemalingen. Billigmalingen gir et resultet som ikke er like pent og som definitivt ikke har samme slitestyrke.


Dette er vår erfaring, og den er dyrkjøpt! Men tørrstoffinnhold er litt vesentlig. Du har altså fordelt liter farge på ca kvm vegg. Andre merker gir deg liter igjen på vegg, altså en tykkere film. Mens noen få gir deg liter igjen på de samme kvm.


Infra oljemaling

Den er overmalbar etter kun noen få timer, og du klarer strøk på samme dagen. Residence aqua, er en vanntynnet maling, laget av Gjøco. Gjøco produktene kontra Infra produktene er så i si helt like, eneste forkjellen er embalasjen.


Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Oljemaling behøver imidlertid ikke å være annenrangs. Jotun har utviklet Drygolin Extrem oljemaling i samarbeid med Sintef Materialer og kjemi, og forskningsleder Christian Simòn i Sintef er overbevist om at malingen passer ekstra godt til det norske klimaet. Først og fremst har den veldig gode egenskaper mot vann og temperatursvingninger. Hos Maxbo finner du maling til utendørs bruk som beskytter mot det norske klimaet.


Infra oljemaling

Kjøp på nett eller i butikk. Kan hende det er Jotun som produserer Infra , men at det er COOP sitt eget merke. Det er bare slik at billigprodukter produseres hos de samme kjente firmaene som du kjenner til, men de har en annen kvalitet. Det er lettere å få et finere resultat med oljemaling.


Den tørker på en annen måte, innenfra og ut, og tregere. Mange vil derfor oppleve at alkydmalingen er enklere i bruk, sier Owren. Vanntynnbare malinger derimot, tørker utenfra og inn og raskere. Derfor stiller det større krav til brukeren og verktøyet. Når du vil beskytte treverket, må du samtidig avgjøre om du velger å male med trebeskyttelse som er vann- eller oljebasert.


Infra oljemaling

Finn ut hva du skal velge til ditt. I over år har DRYGOLIN beskyttet norske hus og hytter mot det værharde norske klimaet. Mitt andre hus ble malt med Dryglin Extreme på sørveggen og Gjøco Herregård Exclusive silikonmodifisert oljemaling på de andre veggene.


Sistnevnte gav desidert best resultat i finish. Mitt siste huset ble malt med kun INFRA silikonoljemaling kjøpt på OBS. Det svenske forsikringsselskapet Folksam gjør jevnlig ulike tester av produkter som er viktige for forbrukere, som for eksempel hjelmer, bilbarnestoler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg