torsdag 25. august 2016

Billig honning til mjød

Sammenlign tilbud og priser på honning. Start med at koge en bøtte honning med liter vand. Det skal småkoge ca en halv time og si overfladen for urenheder.


Køl honningvandet af til det kommer under grader - dette er meget vigtigt, for gæren dør hvis den bliver for varm. S Samt god mjød honning kg. Flydende honning : 3g kr.

Om lidt kommer en man der brygger mjød som en anden viking. Dukkehus-møbler, BAMSE MED HONNING KRUKKE, Lille bamse med brun honning krukke. Han får en god rabat.


Der står Oraganic Honey på etiketten og der er et lille brunt bånd om samt en lille smule honning i krukken. Kan sendes med Post Nord for kr godt pakket ind. Ligesom deres bier er Klaus og Else Marie fra Magtenbølle Honning og Mjød flittige og nysgerrige, men deres drivkraft ligger i den evige undren over den verden, som omgiver dem.


Og så har de en dyb respekt for naturen, som gennemstrømmer deres bæredygtige og miljøvenlige levevis og ikke mindst deres fremstilling af honning , mjød og eddiker. Hvis man har rigeligt af den gode honning kan man bare bruge den hele vejen igennem. Her er en opskrift på en let begynder mjød som helt sikkert vil blive god.

Mjød er honningvin som fremstilles av vann og honning mens øl fremstilles av korn, malt, humle, gjær og vann (hvis de følger renhetsloven da). I norge får man kjøpt noen få mjødsorter på polet, Valhalla mjød som smaker mest vann men er billig og Suttungs mjød (som produseres av Arne Brimi) som smaker svært så godt, men er fryktelig dyr. Billig honning var bedre De to billigste var blandt de bedste i Lørdagslivs test af lyse honninger fra supermarkederne. Men de søde smørelser gjorde et.


Når man køber dansk honning Balkemose, gavner man dan danske natur og miljøet. Valhalla Mjød er produceret på rene danske naturprodukter herunder lyng- og blomsterhonning. I fordums tider var Mikkelsdag den dag, hvor bonden og hans folk sagde tak for årets rige gaver, for den gode høst og for de fyldte forrådskamre.


Ofte festede man aftenen før og på selve dagen derefter. Honning har vært brukt som søtningsmiddel, innen folkemedisin, som religiøst symbol og som betalingsmiddel. I bronsealderen ble de døde utstyrt med honning på sin siste ferd. Gudedrikken mjød ble laget av gjæret honning.


Greske atleter spiste honning , og idrettsfolk gjør det samme idag. Før man fikk profesjonell birøkting, måtte folk ut i skogen for å finne honning. Da var nok prisen enda høyere.


Men inntil vin- og ølproduksjon kom opp på et visst kvalitetsnivå, var mjød den foretrukne drikken blant de rike. Dansk Mjød Jule Mjød , Jule Mjød er brygget på honning og æble med en let krydret smag af kanel. Denne udmærker sig ved at kunne drikkes få måneder gammel, men bliver samtidig kun bedre, jo ældre den bliver.


Jule Mjød er en rigtig god dessertvin og egner sig til alle slags desserter - også til oste. Ikke spar penger på billig honning.

Bruk gjennomsiktig honning. Den grumsete honningen er full av voks, noe som setter usmak på ølet (og forstyrrer gjæren). Gå til innvandrerbutikker, de har ofte billig honning. Ikke kok honningen for lenge, maks minutter. Det er de endeløse historier og myter om mjød , der har inspireret, men stadig også inspirerer Dansk Mjød til at skabe produkter, der kombinerer det ældgamle bryghåndværk og traditionerne med et moderne blik for kvalitet og smag.


THOMAS ) stk centrifuge (større produktion) stk sisump.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg