mandag 29. august 2016

Eggehvit farge

En svak gulaktig hvit tone. Vanntynnet, løsemiddelfri interiørmaling. Oppleves som lun og varm i tonen. Denne fargen er ofte benyttet som standard hvit på ferdigmalte hvite detaljer som vinduer og dører. Det ser gjerne møkkete ut.


Bomull, egghvit eller klassisk hvit?

Hvilken hvitfarge passer til hva? En gulaktig hvit tone. Rødlige gulv som merbau, kirsebær etc vil tilføre veggfarger noe rødt osv. R80B forteller oss at dette er en rød farge med prosent blå.


I og med at det er såpass mye blått i denne fargen vet vi dermed at denne fargen vil virke mest blå, men rødheten vil gi den litt varme. Hvis det kun er én bokstav i ledd dreier fargen som en ren gul-, blå-, rød- eller grønnfarge. Da bør du ligge unna hvite toner som går over til lys grått, det vil se møkkete ut, sier fargedesigner Tale Henningsen i Nordsjø. Vil du ha litt mer farge , er det fint å hente en fra for eksempel tapetet eller veggen.


Du kan også forhøre deg om hvilke farger leverandøren kan tilby på detaljene.

Er det mye brunt, velg en gylden, hvit tone. Dette er noe du også bør tenke på når du skal bestille nytt kjøkken og garderobefronter, råder Nina Klæbo. Her finner du et utvalg av våre fargekart til maling både innendørs og utendørs. I vår online-fargevelger og i våre butikker kan du se alle våre farger og. Tidløs er jo veldig lik Eggehvit , bare hakket mørkere, ergo vil veggene se hvite ut, men at det kun blir en liten kontrast mot listene.


Personlig så liker jeg å ha en litt tydeligere kontrast mot listene. Følgelig ville jeg heller kjørt list og vegg i samme farge. Ellers er en grei regel at dersom man har en kald farge på veggen, holder man seg til en kald farge på lister og har man en varm farge går man for en varm på lister. Dører utvendig er derimot i Eggehvit.


Gjelder boddører og inngangsdører. Fargen på veggen må derimot passe med begge fargene. Vi ble advart i malebutikken om at det ikke kom til å bli pent fordi det var så vanskelig å male me men det dikk helt fint hos oss. Vi har brukt glansgrad 80.


Har allerede grunnet et strøk med Jotun heftgrunn, og pusset med fint papir. Kjøpte Lady Tak og satte igang, men synes den ble veldig matt på den type tak. Huset er år gammelt og vi ønsker et autentisk uttrykk.


Når man skal velge farge til husets fasade, er det en noen ting det er smart å tenke på. En utendørsfarge er tross alt noe du skal leve lenge med. Da er det viktig å velge riktig farge !

Omgivelser og terreng, arkitektur og stil, nabolag, lyse versus mørke farger, hovedfarge og detaljfarger – alt henger sammen og skaper totalinntrykket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg