mandag 19. mars 2018

Vaske vegger før maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser.

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Den mest effektive måten å vaske vegger og tak. Det er ingen morsom jobb å vaske vegger og tak, men huset føles helt nytt etterpå. I løpet av året legger det seg nemlig sot, støv, fett og annet smuss på vegger og tak som blir til mørke skygger. Den forfuktede vaskemoppen kan monteres på et slipebrett med forlengerskaft, en tak- og gulvmopp, eller holdes i hånden, og er alt som skal til.


Riktig vaskemiddel før maling inne. Normalt står dette på malingsboksen.

Vi i Jotun lanserte egne interiørvaskemidler for cirka to år siden. Gjør jobben riktig, og du kan få et vakkert resultat som holder seg godt i mange år. Hvordan vaske tak og vegger.


Dersom du skal vaske veggene, er det viktig å kartlegge hvilke underlag. Skyll med rent vann etter vask. Vasker du før maling ,. Også enkelte vegger tåler denne type vaskemidler.


Dersom du kun skal vaske huset, altså uten planer om å male etterpå, trenger du kun vanlig håndoppvaskmiddel, som Zalo. Bruk rene gulvkluter å vaske med. Det er kun dersom du skal male eller beise at du trenger kraftigere spesialvaskemidler, og pass da på at panelet får tørke nok før du begynner å male. På samme måte som rengjøring med tørrmopp, vil det forenkle jobben betraktelig å bruke et forlengerskaft. Men salmiakk er fint, og det holder lenge med varmt salmiakkvann - det stinker, men fjerner fettet.


Og så slipper du å skylle veggen før maling , noe som kan bli nødvendig hvis du bruker mye såpe som skummer. Men ja, du må absolutt vaske veggen, særlig på kjøkkenet, for at malingen skal sitte bra. Skal du male vegger og andre større flater sparer du mye tid på å slå over malingen i en malebøtte istedenfor et lite kar.

Bøtten rommer mer, og du slipper å ta pause i et sett for å fylle på mer maling. Du bør også bruke malerfilt for å beskytte gulvet der du står. Cirka prosent av alle tak og vegger i huset skal tørrmoppes, det vil si stort sett alle oppholdsrom. Husk at en liten malingsprøve vil se annerledes ut på en større flate.


Tørrmopping brukes til å fjerne støv, spindelvev og annet tørt smuss. Et godt tips er derfor å kjøpe et par små bokser i ulike farger og prøvemale en del av veggen. En tommelfingerregel er at fargene ofte blir sterkere når de kommer på veggen. En matt maling oppleves vanligvis som roligere enn en maling med mye glans.


Er det sommer og sol og du har vasket huset, holder det med et døgn, sier Dahl. Men vær påpasselig med skyggefulle hjørner og vegger , det er smart å vente med å male disse områdene til sist. Beckers nye milijøvennlige vindusmaling skal være så hurtigtørkende at du kan lukke vinduet samme dag. Når du skal vaske veggene er det lurt å vaske dem med et middel som løser opp fett, men som ikke er for sterkt. Bruker du for mye salmiakk kan dette matte ned malingen.


Hagesæther sier en mikrofibermopp er fint å bruke på veggene fordi denne kun trenger rent vann. Bearbeid moppen fra gulvet og opp til taket. Det kommer veldig an på hva slags livsstil du har.


Lufter du mye vil støv og pollen komme lettere inn. De som røyker inne bør også vaske oftere. Men helt generelt vil jeg si at det holder å vaske tak og vegger en gang i året, sier hun.


Jeg skal vaske en murvegg og en sponvegg før maling. Begge veggene er malt. Er det bare å bruke en mikrofiberklut og grønnsåpevann, eller bør jeg bruke et. Men for å få maling til å sitte på velbrukte vegger og tak, bør de uansett vaskes (avfettes) først. Vann med litt salmiakk funker (les på flaska for anbefalt blandingsforhold).


Og om veggene og taket da blir reine og ikke altfor skjoldete, så slipper man kanskje male. Ellers støtter jeg også forslaget om Ajax til tak, vegger og gulv. Etter at du har vasket huset godt og grundig, kan du skrape bort eventuelle løse malingsflak. Spesielt på vinduskarmer kan det ofte være litt avflasset maling.


Når du har både vasket, skrubbet og skrapet veggene, er det klart for å begynne å male. Har prøvd alt fra vanlig grønnsåpe til klor. Påfør husvask i taket og vegger ved hjelp av en sprøytekanne og tørk deretter av med en ren mopp, er anbefalingen fra IFI, som mener at grunnen til at mange tror at det er så vanskelig å vaske taket, er at det er en slitsom jobb.


Hele taket med en gang - Nøkkelen er å fukte hele taket først, sier Dahl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg