mandag 19. mars 2018

Oljebasert terrassebeis

Sjekk ut terrassebeis oljebasert. Merkevarene til lave priser. En ekstremt dypt penetrerende silikonalkydbasert terrassebeis som fremhever treets naturlige utseende og sikrer en vannbestandig beskyttelse uten å bygge sjikt.


Nytt og tidligere behandlet treverk må vaskes grundig før påføring av terrassebeis. Nytt treverk bør stå ute et år før det vaskes og behandles. Den inneholder pigmenter og UV-stabilisator som beskytter treverket mot sollysets nedbryting og filmkonserverende middel mot svertesopp.


HERREGÅRD OLJEBASERT TERRASSEBEIS BASE C 2. L Meget slitesterk og værbestandig oljebeis. Gir en flott dybde og glød til treverket. Kan brukes ned til grader og.


Oljebasert terrassebeis

Tradisjonelt er terrasseolje den typen som er løst i white spirit, og ofte er denne billigere og har et kortere vedlikeholdsintervall enn terrassebeis som også er oljebasert , men oppløst i vann. Oljebasert terrassebeis har flere typer farger å velge mellom. Flügger Classic trekker dypt inn i porøst treverk og metter det, slik at treet igjen blir motstandsdyktig.


Med oljebasert terrassebeis trenger du ikke å tørke av overskytende beis, men det anbefales å etterstryke når man ruller for å få et pent og jevnt resultat. Husk å behandle hele terrassen ferdig samme dag for å unngå ujevnheter, og ikke glem endevangene. Et par, tre løvblader er blitt liggende igjen fra høsten, og det er litt overraskende at beisen blir med i flak når vi forsøker å fjerne bladene. Beisen ble senest kåret til best i test i Hyttemagasinet nr. Opus T penetrerer godt og hindrer oppsprekking av underlaget.


Oljebasert terrassebeis

Vi ble anbefalt å bruke oljebasert siden vi skulle beise helt nytt treverk. Ikke smør for tykt på. Den største feilen folk gjør når de beiser, er at de legger for tykt lag, slik at beisen danner en film på utsiden av treverket. Les tester og omtaler før du kjøper.


Vi anbefaler at du venter én til to måneder, avhengig av været. La den tørke mellom hvert strøk. Etter første strøket ser det litt skjoldete ut, men det forsvinner med det andre strøket. Under varmeigloen over bassenget valgte Heidi å beholde den gamle terrassebeisen da den har antiskli-effekt.


Oljebasert terrassebeis

Vi kjøpte impregnerte treheller og terrassebeis fra ulike produsenter. Dette er et vanskelig utgangspunkt, fordi terrasseheller neppe er et prima produkt. Dermed har produktene i testen fått dårlige forhold.


Det krever et gulv som tåler norske værforhold – fra store regnbyger til stekende sol. Enten det er en brygge ved sjøen, en terrasse på hytta eller en veranda i byen, så må utearealer av tre behandles. UV-stråler er en måte å beskytte treverket på. Terrassebeisen som er brukt her er på vei ut av.


Det betyr at vannet lett vil trenge inn i bart treverk og sørge for at det er fuktig mye lenger enn det har godt av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg