fredag 2. mars 2018

Grå kalkmaling

LADY Minerals kalkmaling tar naturen på alvor, og resultatet blir både matt, mykt og varmt. Fargene vi har valgt er trygge, gode og velkjente nyanser som er vakre på vegg. Teksturen er tidsriktig matt, og danner grunnlaget for et rått, industrielt og tidløst uttrykk.


En perfekt kulisse for design og håndverk i keramikk og deilige tresorter. De varme, naturlige fargetonene kan både fremstå røffe og industrielle, men også myke.

Det er trygge, velkjente LADY-farger som er spesielt utviklet for vegg. Se og bestill fargekartet her. I kalkmaling blir dette en mer industriell og røff farge. Her viser Kresten Malgodt. Lady Minerals er en smart kalkmaling der kan bruges ovenpå almindelig.


Kalkmaling er begrep få hadde hørt om for noen år siden. Nå har nordmenn trykket de spesielle malingene med en helt særegen overflate til sitt bryst. Dødmatt og livlig er nemlig ikke lenger selvmotsigende!

Trendekspertene har lenge varslet at en matt bølge er på vei, i alt fra bilindustri til mote og sminke. Den gir en varm og lun ramme til den koselige sofakroken. Siden kalkmaling skal villstrykes med pensel, vil det ferdige uttrykket variere fra vegg til vegg og fra maler til maler.


Jeg prøvde meg frem på en mindre brannmur her i huset før jeg satte i gang med den store i stua, og fant ut at jeg likte best å jobbe med lange strøk, som gir et rolig uttrykk. En gulaktig gråhvit tone. Denne fargen vil så vidt bryte med hvite detaljer, slik at veggen får et slør av grått over seg.


Det er det kalkmatte utseende som kalken i malingen skaper som danner grunnlaget for det tidsriktige, lekre, eksklusive utseende. Gir en levende og betongaktig overflate. Vintro i svart-hvitt. Benyttes på bygningsplater, puss, betong og sparklede overflater.


I områder med risiko for slitasje, fukt og vannsøl anbefales påføring av Gjøco Sealer. Hit kan du komme og se produktene, eksempler på hva man kan gjøre, og vi arrangerer også kurs i hva man kan benytte kalkmaling til. Kontakt oss nå for mer informasjon om neste kursdato. Jotun anbefaler imidlertid Lady Supreme Finish når du skal male møbler. En kald grå vegg mot en varmgrå sofa, kan plutselig få sofaen til å virke på både gul og skitten i tonen, mens veggen på sin side drar seg blålig og kal forteller fargeeksperten.


Se hele hjemmet hennes her! Det er farger som allerede selger godt i Skandinavia, sier Nina Klæboe Mørkve, skandinavisk fargesjef i Jotun Deocrative Paints.

Vi tror mange ønsker seg en vegg eller to i kalkmaling , men kanskje ikke på alle veggene. Det tørre hurtigt og du skal ikke slibe eller afrense dit møbel, du putter kalkmaling direkte på dit møbel. Har du gamle mørke møbler stående eller har du lavet et godt loppefund på et marked så giv dit møbel nyt liv med kalkmaling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg