mandag 31. oktober 2016

Maling av ubehandlet panel

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Finn laveste nettpris her.


Gammel ubehandlet panel må alltid vaskes før maling.

Tips: Treverk beveger seg hele tiden. Ved å grunne panelbordene før oppsetting unngås sprekker mellom panelbordene. Velger du denne framgangsmåten må hele prosessen gjennomføres: kvistlakk, utskraping av kvaelommer, sparkling og et strøk grunning.


Har panelet begynt å gulne, følger du fremgangsmåten du finner her. Når det gjelder maling av ubehandlet panel , kan man enten legge to-tre ganger kvistlakk på kvist før man grunner, eller eventuelt bruke en sperregrunning. Sperregrunning er et alternativ hvis panelet har veldig mye kvist, men man må kjøre to fyldige strøk med denne for å få isoleringseffekten, sier Sørensen. På varme sommerdager tørker vanntynnbar maling raskt.


På malingsspannet vil det stå hva slags temperatur som er best, sier malermester hos Alliero, Cecilie Marie Ski Breen til ifi.

Vask panelet med trerens for ubehandlet panel , og husvask eller interiørvask for tidligere malt panel. Skyll godt med rent vann. Ubehandlet panel kan du lakke, beise, lute, male eller beholde ubehandlet. I denne filmen skal vi vise deg hvordan du enkelt og greit maler ubehandlet panel og får en strøken finish.


Mal panelet med Ambiance SuperFinish maling som er beregnet på panel , og velg glansen du ønsker. Velg glans for matt utseende og for halvblank. Påfør malingen først med malerull og etterstryk med en pensel som er dyppet i maling slik at du dekker not og fjær. Mal 2–bord av gangen med rull og etterstryk før malingen tørker.


Forarbeidet er viktig for å få ett bra resultat. Vask flatene og velg riktig grunning. Etterslett med fingeren eller en våt svamp. Når fugemasen er tørr, påføres siste strøk med maling. Male tidligere beiset panel.


Du kan følge samme fremgangsmåte for beiset panel som ved ubehandlet panel. Lakkert panel bør vaskes med et grovere rengjøringsmiddel, for eksempel kraftvask eller grovrent. Dermed fjernes også et viktig næringsstoff for sopp.


Samtidig får veggen en pels av døde trefibre og vil suge vann som trekkpapir. I fuktige kystområder vil derfor ubehandlet treverk raskt bli brutt ned av sopp og råte.

I tørrere klima vil også treverket fuktes ned av regn, men fordi treverket er åpent, tørker det også raskt opp igjen. Det er antakeligvis mange millioner kvadratmeter med paneltak i Norge, og mange av disse kan nok trenge et strøk maling. Mange tror sikkert at det å male panel i taket er både vanskelig og veldig tidkrevende, men med riktig fremgangsmåte og utstyr er det en overkommelig øvelse for alle, sier Jostein Brekka, fag- og utviklingssjef hos Jordan.


For én ting er å male et panelt tak i vanlig meters høyde. Hvordan male tidligere malt tak av panel og mdf. Gode tips når du skal male tak. Innvendig panel for boder, garasjer etc , event. Panelen er produsert av sidebord og sortert ihht 2. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.


Grunnen til dette er at furupanel har et lavere fuktinnhold enn granpanel. Vi anbefaler alltid at fuktinnhold måles før maling - Ideelt fuktinnhold er. Alternativ 1: strøk med kvistlakk på kvistene, strøk med heftgrunn og strøk med maling. Hos MAXBO finner du ubehandlet panel til innvendig bruk som faspanel og skyggepanel. Velger du ubehandlet Smartpanel trenger den kun to strøk med maling for å oppnå ønsket resultat.


Kjøp på nett eller i butikk. Not og fjær systemet er spesielt utviklet for å skape et flott resultat, da spiker skjules. Møbler kan også males med matt maling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg