tirsdag 4. oktober 2016

Jernvitrol beis

De har også brukt jernvitrol (men ikke beis ) når panelen på hytta skulle skiftes. Det er norsk lerk de har satt opp. Tipper (regner med) den blir grå etter hvert. Tilsett teskjeer med Kjønrøk pigment eller Herdins ekte beis nr.


Zalo gjør at blandingen trenger lettere inn i treverket. Velg et annet land for dine dokumenter.

Fukt passerer uhindret inn og ut med vær og vind slik at det ikke bygges opp fukt i treverket som over tid kan forårsake råte. Det anbefales av den grunn syrefaste festemidler og beslag. En fargeprøve på trepanel i butikken er antagelig bedre enn et bilde som kan være temmelig forvrengt. Disse beis - og malingfargene gjelder nå! Ta naturen på alvor med beis ! Akkurat nå er beis , og da nærmere bestemt en vakker bukett med gråtoner, det desidert hotteste eksteriørproduktet.


Man ønsker at strukturen i treverket skal komme frem – det skaper ekstra liv i overflaten. I følge erfarne fagfolk som jeg har kontakt me er jernvitrol like bra som noe annen behandling av tre. Hvor mye beis hadde blitt solgt solgt hvis folk var klar over sannheten?

Treverk holder i 100vis av år såfremt bygget. Tyrilins interiør- og eksteriørprodukter henter fjellets vakre lys og farger helt inn i hytta og fremhever hytteveggens naturlige utseende. Maling og andre former for etterbehandling er ikke å anbefale. Fasader kan med fordel leveres behandlet med jernvitrol. Jernvitriol kan benyttes som underlag for beis.


Dette for å få en stabil grå patina med en gang. Sibirsk Lerk har en del bevegelse og det anbefales derfor ikke bredder over 145mm på fasader. Det kan benyttes andre overflatemidler enn jernvitrol f. En oljebeis med spesialutviklet alkydolje som trenger godt inn og som pleier og bevarer treverket.


Malmfuru gir veggflater struktur som vil endres over tid. Dersom den forblir ubehandlet, vil vær og vind bestemme fargeutviklingen på produktet. I stedet for beis Med jernvitriol kan treveggen stå ubehandlet i årevis.


Her er overflatebehandlingen som du bare trenger å gjøre én. I arbeidet med fornyelsen av TREBITT Oljebeis, har vi derfor hatt spesielt fokus på å forsterke den transparente fargeopplevelsen som fremhever det vakre livet i treet. I tillegg slipper du nå å grunne, noe som gjør treverket enda vakrere. Hvorfor blir treverket vakrere uten grunning? Vi benytter kjønrøk for å kunne se hvor man har beiset med jernvitriol, og for at den tilnærmede fargen skal vises raskere.


Beis går nok greit, men dekk- beis og maling tror jeg ikke vil gå så bra, men har må nesten kunden undersøke ved en oppstrøkstest selv.

Herdins oljebeis er en pigmentert olje som gir en naturlig og jevn beisnyanse med en behagelig silkematt overflate. Den er enkel å stryke ut og få jevn. Ved større arbeider bør penselen rengjøres av og til under bruk for å sikre at den trekker til seg nok beis.


Etterbehandling: Områder spesielt utsatt for slitasje, fukt og hyppig rengjøring må etterbehandles med egnet lakk. I Norge har vi hatt tradisjon for å bruke beis eller maling tynnet i whitespirit, men i de senere år har bruk av vanntynnede produkter tatt over mer og mer av markedet. Når det gelder fargevalg på utvendig kledning, så har vi vel mest lyst til å ha hvite vinduer og jernvitrol på veggene. Når jernvitrol påføres og blir tørr, blir overflaten først svakt grågrønn, men grønnskjæret forsvinner etterhvert, og erstattes av en sølvgrå.


Jotun Trebitt beis , farge jernvitrol. Høvlet panel bruker mindre enn annen ikke høvlet kledning. Bruk varmt vann og visp, gjerne på (batteri)drill.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg