onsdag 19. oktober 2016

Du bestemmer

Her finner du blant annet filmer, fagtekster og diskusjonsoppgaver. Vi skiller mellom to typer bilder: de som har personer som. Personvern betyr altså at du skal kunne bestemme over.


Dersom du gir fra deg personopplysninger, har du rett til å få vite hvem som samler dem inn. Du har krav på å få vite hvilke opplysninger andre har om deg, hva informasjonen skal brukes til og hvordan de har fått tak i opplysningene. Har du hørt om TikTok?


TikTok er svært populær blant barn i slutten av barne- og ungdomsskolealder. Appen gir deg muligheter til å være kreativ med video som enkelt kan deles med mange, men den har sine baksider som det er viktig å tenke igjennom. Musikken som spilles på våre radiokanaler er basert på tester vi gjør sammen med lyttere, hver dag - året rundt. Dette er for å sikre at vi spiller de låtene flest mulig sier de ønsker å høre.


Du bestemmer

Dine poeng – du bestemmer ! Kveldene blir mørkere, været våtere, tærne kaldere … Men, det gjør jo aldeles ingenting når tv-menyen er fullstappa med alt for mye gøy. Noen synes det er skummelt å stemme for første gang. Målet med opplegget er å gi økt bevissthet, refleksjon og kunnskap om personvern og de valgene ungdommene gjør ved bruk av digitale medier. Du bestemmer over din egen kropp.


Foreldrene dine kan likevel bestemme noen viktige ting for deg. I denne filmen får du en introduksjon til hva personvern er, og hvorfor det er viktig å ta vare på sitt eget og andres personvern. Sparekonto og kredittkonto i ett og samme kort.


Cresco Unique er for medlemmer av en rekke organisasjoner og forbund og har betingelser blant markedets beste. Digitale ferdigheter er en viktig forutsetning for videre læring og for aktiv deltakelse i et arbeidsliv og et samfunn i stadig endring. Den digitale utviklingen har endret mange av premissene for lesing, skriving, regning og muntlige uttrykksformer.


Dette gir muligheter for nye og endrede læringsprosesser og arbeidsmetoder, men stiller også. Plikten til å redde liv versus pasientens rett til å være medbestemmende kan bringe oss opp i vanskelige etiske dilemmaer. Nå som alle er på nett, har både barn og voksne et ansvar for å utøve digital dømmekraft. Det betyr å tenke seg om når man er på nett, og ha kunnskap nok til å klare å ta trygge valg. HELGEBILDET: Fra og med denne uka er det du som bestemmer hvilket bilde som skal vinne bok eller t-skjorte fra Fri Flyt -hver uke!


I fjor sto Dina på scenen under MGPjr med Sterk og rå. Nå kan du høre henne synge Jeg bestemmer selv. Sangen handler om at ingen andre enn du bestemmer hva du skal gjøre med kroppen din. En sang som handler om å sette egne grenser. Det betyr at ingen har lov til å gjøre noe mot kroppen din som du ikke vil.


Dina synger låten til NRK Supers temauke om overgrep: Jeg bestemmer selv. Vil du ha besøk av Landstinget og Arill Riise? Det er du som bestemmer hvor Landstinget reiser. Kom med ditt forslag her!


Du bestemmer

Hva med å introdusere poden for din barndoms favoritt-serier? På Boomerang (poeng) finner du en sendeplan spekket med klassikere fra ‘back in the. Følg meg på instagram.


En nettressurs for pedagogisk bruk av IKT i videregående skole. Den bedste handlekompetence opnås, når man selv står i spidsen for sit eget liv og de beslutninger, der skal tages. Det giver gode muligheder for, at. Les denne før du bestemmer deg for en ny hårfrisyre. Lurer du på hvilken hårfrisyre du egentlig kler best?


Du bestemmer

Få med deg frisørenes beste tips for å finne den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg