onsdag 19. oktober 2016

Male trykkimpregnert

Containerutleie til søppel for private og bedrifter. Enkel og forståelig prisoversikt. Reserver ditt Hotell i Male online. Hvis du har satt opp et trykkimpregnert gjerde på våren eller forsommeren, kan du vanligvis male det mot slutten av sommeren.


Selv om dagens malinger varer i mange år, må du påberegne litt vedlikehold i form av vask og soppfjerning. Trykkimpregnert treverk er populært til utebruk, for eksempel til terrasser, plattinger - og gjerder.

Selv om treverket er impregnert, har det godt av ekstra beskyttelse, men dersom du akkurat har satt fra deg hammeren, kan du puset lettet ut: Før du starter, må du passe på at det er helt tørt. Når du skal male treverk utendørs, må du alltid være sikker på at fuktigheten i treet er under prosent. Hvis treet er fuktigere enn de prosentene, stenger du inne fukten. Og siden vann alltid finner seg en vei ut, vil malerjobben være bortkastet arbei ettersom malingen vil flasse av i løpet av et par måneder. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.


I tillegg vil man normalt oppleve at det ikke er like fuktig som tidligere, forteller malermester Ole Andreas Klaveness. Treverket er altså ikke like fuktig når du kjøper det i butikken, og tørketiden er dermed betydelig kortet ned. Flere lag er uansett bra, men hjelper ikke dersom det fortsatt er overtrykk i bordet etter impregneringen.


Men etter et år burde det være greit.

Poenget med å ikke male hele er å gi trykket en utvei som ikke er dekket av maling. Kvistlakk fungerer vel utendørs, men mulig man må bruke en spesiell type beregnet for utendørs bruk. Glatte flater og spesielt trykkimpregnert matriale er et generelt problem når man skal male.


Men alt av treverk bør behandles. I teorien heter det seg at et underlag skal være rent, fast og tørt (maks fuktighet) før man skal behandle det. Siste punkt er problematisk når vi kommer inn på trykkimpregnerte matrialer.


Beise NYTT trykkimpregnert terrassegulv. Denne bruksanvisningen gjelder for trykkimpregnerte furugulv på terrasser. Tidligere ble slikt gulv behandlet med oljer, men i de senere år har TREBITT TERRASSEBEIS overtatt som behandlingsmetode. Nytt, trykkimpregnert treverk må tørke et par måneder i sommer og sol, før det er tørt nok til å behandles med maling, sier Mette Dahl, markedskonsulent hos Nordsjø.


For å sjekke om det er fukt i underlaget, kan du bruke en fuktmåler som viser dette. Treet skal ha maksimum prosent fuktighet. Hvordan male ny ubehandlet kledning. Treverk er den mest benyttede kledningstypen i Norge.


Ubehandlet treverk brytes hurtig ned av sollys, derfor er det viktig å overflatebehandle kledningen så hurtig som mulig. Både ubehandlet og trykkimpregnert tre forvitrer i sol, vær og vind. Står det for lenge ubehandlet vil det bli sølvaktig grått i overflaten.


Dette grå treet må stålbørstes og vaskes bort før man kan behandle det videre.

Alt treverk skal være rent, fast og tørt før behandling. Med hvilken avstand terrassebordene legges er avhengig av om hvilken åpning som ønskes mellom. Uansett: trykkimpregnert materiale må også beskyttes mot de påkjenninger en utvendig konstruksjon får, og skal derfor behandles på samme måte som et ubehandlet treverk. Et trykkimpregnert terrassegulv skal ikke males fordi fuktigheten fra grunnen sprenger vekk malinglaget som igjen begynner å flake av.


I perioden mai til og med september er den mest gunstigste tiden å male. Ja, trykkimpregnert kledning skal grunnes innen 2-uker etter oppføring. Maling, beis eller dekkbeis?


Beis er en transparent overflatebehandling som lar treverkets struktur og overflate være til dels synlig. Strukturen vil avta noe for hver behandling, mens beisfargen blir kraftigere for hvert nytt strøk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg