torsdag 20. oktober 2016

Hvilken farge bør man ha på soverommet

GOD NATTESØVN: Bruk Walls2Paint veggplater, og mal soverommet i en rolig og dus farge for å få en god og rolig søvn. Beste farger for hovedsoverom. Hvilken farge bør man ha på soverommet ? Det er den mest personlige plass i hjemmet ditt, så la fargene du elsker være din guide. Det er imidlertid en god idé å huske noen retningslinjer. Hvis du skal male soverommet er det flere farger du bør vurdere, og også farger du helst bør unngå.


De andre fargene du bør unngå er nok kanskje ikke like logiske. Sort er en farge vi assosierer med sorg, depresjon og tap, og kan føre til tungsinn. Dersom du vil ha et soverom som er en lun og mørk hule, kan du velge en farge som er nesten sort, som for eksempel iris (red.anm. mørk lilla).


Dette soverommet er innredet med varme farger , et mykt teppe, og en stor sengegavl. Hun tror folk reagerer ulikt på fargene i soverommet. Det finnes farger man bør unngå. Som rødt, hvitt og sterke gulfarger. På barnerommet ville jeg valgt beige eller blågrønne farger , sier hun.


Eksperten mener et barnerom bør være uten støv og stimuli når barnet skal sove. Rydd vekk leker og spilledåser. Bytt farger på dette rommet. Se inspirerende bilder av soverom og velg de rette produktene. Ifølge Qualityhealth.


Farge og inspirasjon. Hvitt har også liten innvirkning på humør og sinnstilstan fordi det regnes som en passiv ikke- farge. Han er usikker på hvor mye fargene du velger på soverommet vil ha å si for søvnen din, og mener det er andre ting du heller bør tenke på om du ikke sover så godt. En fin huskeregel er at man bør ha rolige farger , som blå, på soverom , mens man i stua eller på kjøkkenet kan ha farger med litt mer sprut i – som skaper matlyst eller energi.


Hvitt er kanskje den mest populære fargen på soverom i dag, og preger både vegger, sengetøy og tepper. Dersom du velger en sart tone, kan fargen også gi en følelse av kjærlighet og trygget, noe mange kan ha godt av etter en lang dag. Les også: Hva bør man tenke på når man skal pusse opp gangen?


Hvordan bruker du soverommet ditt? Skrikende og sterke farger vil kanskje kunne virke forstyrrende, men samtidig lukker man jo øynene når man skal sove, sier han til ifi. Barnesykepleier, helsesøster og søvnterapeut for barn, Karin Naphaug, har skrevet boken Sov Godt. Han tror fargene på veggen handler mer om trivsel enn om direkte søvnpåvirkning.


Men jeg ville ikke valgt farger som irriterer. Unngå speil på soverommet , de øker energinivået. Vil du ha speil på rommet, sett det slik at du ikke ser inne i det når du ligger i sengen eller står opp fra sengen, forklarer Aas, og understreker at man må tenke på rommets funksjon når man innreder det. Vi var en gang hos en kunde hvor foreldrenes soverom også fungerte og var. Her er det viktig å tenke på kvalitet og miljø, men også det visuelle – hvordan skal det se ut?


Hva hvis jeg velger FEIL farge på den dyreste investeringen i hjemmet mitt? Viktig hvis man absolutt vil ha grått, er å holde seg til én ting, som vegg, sofa eller gulv. Pass på å tilføre farge - farger for å få en positiv stemning i rommet.


Mørke farger på et soverom vil for eksempel kunne ha en beroligende effekt for du skal sove. En lekker og lun leilighet. Se mer fra leiligheten hennes her. Og hvilke farger eller nyanser som er riktige, er opp til deg.


Grønt og blått gir mest romfølelse, mens andre farger kan skape akkurat den stemningen du er ute etter. Grønt er en farge som gir god romfølelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg