onsdag 5. oktober 2016

Beitski

En beitski er en innfelt stender i tømmervegger i laftede hus. Den usynlige stavbeitskien (blind­ beitski ), som kan be­traktes som en løs fjær. Se også grøpe­stolpe. Allerede her er man fristet til å gjette hvor navnet Hedda kommer fra, men så enkelt er det ikke.


Og i en periode syndet bedriften litt – ordene er Øystein Grøgårds – med laftemodeller.

Men i dag er alt samlet på Ål igjen, og det er kun en modell som gjelder. Stokkbeitski Blindbeitski T- beitski. PrivatMegleren Hallingdal har nylig solgt denne eiendommen. Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale. Kommune solgte rettighetene til begge hyttene til Ål Hyttebygg.


I gangen ved soverommene er det stige opp til to hemser på hver side. HEDDA bygges i dag i våre fabrikker i Hedalen, Skjåk og Suldal.

Vi hjelper deg frem til en hytte som passer perfekt til din tomt og dine behov. Døra i stabburet på Egge Museum. Ulike beitskier blir brukt for å stive av en laftet vegg der det er. Følg samme monteringspro-sedyre som for vindu s. Høyden på beitskien må være i henhold til hytteprodusentens anvisning.


God design varer, sies det. Er dette forklaringen på at Ålhytta AS har levert samme hyttemodell i år – og er i vekst? Beitski a fungerer som dørkarm. Jon Haug er en nestor innen norsk hyttearkitektur, og har tegnet tusenvis av hytter spesialtilpasset den norske fjellheimen. Hans prisbelønte og fleksible.


En bete (norrønt biti) er en bjelke som inngår i det konstruktive skjelettet i grindverk eller i laftehus i byggeskikken i noen norske distrikter. På siden av vindus- og døråpninger felte mann inn beitskier, både for å stive av veggen og for å få bedre fete for karmer og belisting. Sjekk også ut vår standard stabel Klikk her.


Alle våre produkter er brennlakkert og passer godt både til utendørs og innendørs. Coop-medlemmer får kjøpeutbytte på alt de handler.

Neste generasjons laftemaskin. Lafteteknikk AS lanserer nå systemet 3D-Parameter som tar alle data fra. Amatør som fikler med mangt og tror han kan alt.


De gamle beitskiene er lagd av både halvklyvning og kvartklyvning, som er felt helt inn i endeveden på kinnungane. Sendes innen 1-virkedager. Film om byggingen av kopien av årestua fra Kjelleberg i Valle på Norsk Folkemuseum.


Alltid gode priser på Vinduer fra Bygghjemme. Handle raskt og enkelt på nett med hjemlevering i hele Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg