torsdag 16. juni 2016

Tyri tretjære

Finn de beste prisene på nettet. Mange historiske bygninger er behandlet med tretjære , og du finner det igjen bl. Vår fargevelger visualiserer mulighetene for deg! Beskytter godt mot fukt.


Det er kjerneveden som omdannes til tyri , når treet dør og ytterveden råtner konsentrerer harpiksstoffene seg i kjernen og danner tyri. Dette er den vanlige formen for tyri som blir brukt som råstoff til tjæreproduksjon, gamle furustubber blir da samlet og brent i ei tjæremile. Hvis den tynnes ut med terpentin, får du raskere penetrasjon og mindre klebrighet, noe som er ønskelig på overflater man kommer i kontakt med. Bruken av tretjære har lange tradisjoner i Norge og i norsk byggeskikk.


Påføres i ett eller flere lag, som skal tørke mellom hver påføring. Naturens egen medisin mot inntrengning av vann, salter og. Tretjære - Milebrent. Møretyri Tømmerolje - Vår spesialutviklede Tømmerolje er satt sammen av ren tretjære , linolje og terpentin.


Tyri tretjære

Dette resulterer i et produkt som gir tømmer og stavlaft det beste utrykket, og samtidig sikrer oljen god beskyttelse mot vær og vind. Oljen trenger godt inn i sprekker, særlig i mefar og lafteknuter. FDV-datablad - Norsk. HMS-datablad - Norsk. Teknisk datablad - Norsk.


Vi lette lenge etter en god måte å behandle eika på. Så kom vi over denne skjulte skatten av en familiebedrift. Far Vidar Henden begynte å utvinne fin tretjære av gammel tyrirot på slutten av 80-tallet.


Tyri tretjære

Original ren, mørk tretjære basert på furu som gir en dyp mørk farge. Kan eventuelt tynnes med Terpentin for bedre inntrengning. Såvel overflate som farge vil endre seg i takt med nedbrytingen av tretjære og treet. Tjære har vært brukt som overflatebehandling av trevirke i hus og båter så langt tilbake som vi kjenner til slike byggverk.


Espegard bruntjære, kg. Klassisk brun tretjære. Grunnen til tvil er enkel: Ren tretjære tørker svært sakte og smitter veldig lenge. Dessuten er det en kunst å smøre den på.


Tyri tretjære

Helst bør det være en sommerdag med over grader i lufta, og helt tørt i været. Uansett vil tjæra sørge for at du neppe kan male eller dekkbeise på mange år: den smitter gjennom og misfarger det meste. Tyri er furuved som er gjennomtrukket av harpiks. Her er den mest tradisjonelle milebrente tretjæren du kan få. For best resultat varmes tjæren opp til max grader og påføres i sol og varme.


Vi har alt innen maling, tapet, vindusfolie, tepper, belegg. Tjære utvinnes ved tørrdestillasjon av trevirke, som oftest fra furu. I denne prosessen går den først over i gassform, og blir til væske ved nedkjølning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg