mandag 13. juni 2016

Fjerne gammel tapet

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Det finnes flere metoder for å fjerne gammel tapet , men hvor enkelt avhenger av hvilken tapet som er bruk. Ikke alle tapeter går det like greit og male over, så i noen tilfeller er man helt nødt til å fjerne den gamle tapeten før man enten maler veggen eller legger ny tapet.

Det aller beste er jo selvsagt å fjerne den gamle tapeten uansett, forklarer informasjonssjef hos Ifi. Men hvor lett dette lar seg gjøre, varierer veldig. Når det gjelder fjerning av gammel tapet er kanskje det første spørsmålet man bør stille seg, om det er nødvendig å fjerne tapeten ? Hvis tapeten sitter godt til underlaget kan man i de fleste tilfeller tapetsere over, men da bør man være nøye med å grunne med heftgrunn før ny tapetsering slik at den nye tapeten fester seg.


Les også: N år du er ekspert på tapet og farger – da får du et hjem som dette. Hvis du er usikker på om det er papir eller et spaltbart tapet , kan du forsøke å rive litt i et hjørne. Da merker du fort om det lar seg dele, forklarer han.


Ikke bare gjør det jobben med å fjerne tapet fra veggen mye lettere, men man kan også med letthet fjerne gammel tapet uten å måtte leie seg spesialutstyr eller spesialister for å få det til. Hvor mye skal vi fjerne ?

Fukt eller damp - Fukt eller damp er de beste virkemidlene når det gjelder å få tapet av veggen, forklarer Jørgen Bodin. Jeg tar meg heller av slike ting som å bestemme hvor vi skal kjøpe billigst tapet , maling, parkett, etc. Fjern de sidste tapetrester med en bred spartel. Fej eller støvsug væggen, så den er fri for løse korn. Den ovennævnte metoder virker dog ikke, hvis du har en væg af gipsplader, så her er du nødt til at gribe det anderledes an, da du ikke kan få tapeten af, uden at det beskadiger laget under tapeten.


Her virker metoden ikke. Hvis tapetet sitter løst bare enkelte steder holder det å fjerne tapetet som er løst og la resten sitte. Vær spesiell oppmerksom på gammel tapet i hjørner og rundt vinduer og dører.


Der sitter ofte tapetet dårligere enn ellers og bør fjernes. Er det på tide med nytt tapet ? Vi viser deg hvordan du enkelt og effektivt fjerner den gamle. Følg vår våre tips og gode råd gjennom denne gjør-det-selv guiden til hvordan du enkelt og greit tar ned gammel tapet – så er veggene dine klare for ny, fin tapet.


Du har kanskje gammel tapet i flere rom som du ønsker å fjerne ? Når du fjerner gammel glassfiberstrie bør du benytte hansker, munnbind og beskyttelsesbriller, siden små glasspartikler vil sveve i luften. Du kan ta bort felter som ikke sitter godt, men la det stå der tapeten sitter godt fast. Den beste måten å fjerne gammel tapet på Skal du tapetsere, men må først bli kvitt gammelt tapet ? Da er dette den perfekte guiden for deg.


Vi har fokusert på enkle, testede teknikker med verktøy som mange allerede har hjemme.

Vi bruker kun oppvaskmiddel og vann, og unngår metoder som krever kjemikalier eller store, tunge maskiner. Det beste for å fjerne tapet - synes jeg - er å bruke sånn 5-liters spruteflaske. Ha på lunkent vann og litt grønnsåpe. Etter at du har revet av det ytterste laget på tapeten (går fort) dynker du det som er igjen (papirlaget som sitter fast i limet) med spruteflaska.


Veggfornyer fungerer sikkert fint, men da må ALL tapet være borte, eller INGEN tapet være borte. Veggen må være jevnt ujevn for at veggfornyer skal fungere. Vi endte opp med å fjerne ca løpemeter med veggfornyer etter at det ble ujevnt. Hvis du først har fjernet alt, er helsparkling ikke så ille egentlig. Hvis du skal fjerne tapeter, kan det lett bli mye rot, vannsøl samt tapet - og limrester.


Det er en god idé å bruke en polytenduk eller en presenning for å hindre vannskader. Plasser skap og andre møbler midt i rommet, ta på deg noe gamle klær, og sørg for å ha en solid gardintrapp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg