torsdag 9. juni 2016

Svart pasta

I Norge er retten pasta carbonara mest kjent som en fløtesaus med bacon i. Men som navnet antyder (sotet, svertet pasta ), så har den viktigste ingrediensen gått de fleste nordmenn hus forbi: Pepper. Store mengder nymalt pepper. Siden sausen også inneholder egg, foretrekker jeg å bruke tørket pasta (laget på vann og mel). Tagliolini svart pasta er et spennende innslag for å lage fargerike pastaretter og gi gjesten en spennende opplevelse.


Kombinerer fint også sammen med Laboratorio Tortellini Tagliatelle som er intensivt gul i fargen.

De har neppe svart pasta på Rimi, men jeg har nå sett den hos Meny og Ica. Når det er sagt så smaker denne enkle retten også godt om du bruker vanlig pasta ! Hvis du vil kan du tilsette f. Hacka lök och vitlök och strimla paprikan. Fräs lök, vitlök, paprika i lite av oljan från musslorna. Krydda med lite cayenne, paprika och saffran.


Kok pasta etter anvisning på pakken. Stek tomatene og chili i strimler i litt olje i 4-minutter.

Tilsett så hvitløk og scampi, og stek til scampiene har fått rosa farge – smak til med salt og pepper og ha over kraften. Skulle du være så heldig at du kommer over svart spagetti, må du bare kjøpe med deg en pakke! Den er helt perfekt nå når vi er inne i halloweenuka. Jeg må derfor ha dette som middagstips i dag! Du kan selvfølgelig lage den samme middagen med vanlig, lys spagetti.


Den blir imidlertid ikke veldig skummel. God – ja det blir den! P å tur med danskefergen snublet jeg over en pakke med svart pasta. Jeg er klar over at den finnes, men den selges jo ikke i vanlige dagligvareforretninger her i landet.


Og den brukes ofte nettopp til en pastarett med blekksprut, men også annen sjømat. Egg, mel og litt salt er alt hva du behøver for å lage hjemmelaget pasta. Her viser vi deg hvordan du ved hjelp av en pastamaskin enkelt tryller frem tynne pastaplater, som du videre kan lage pastaplater, spagetti og tagliatelle av. Fordi du bruker trøffelolje i stedet for trøfler, kan du få smaken av trøfler til en brøkdel av prisen.


Spennende maccaroni med kul farge. GoGreens Penne med røde linser, bokhvete og teff er best i vår test av pasta med grønnsaker og belgfrukter. Svart Truffle Oil Info. Seks grunner til å elske linser.


SVART SPAGHETTI: Den beste svarte spaghettien (bildet) kom fra A la eco, men smaksdommerne Jostein Medhus (til venstre) og Andreas Ingul synes likevel det minnet mer om soba-nudler enn spaghetti.

Dekkmonteringspasta svart Kremaktig, svart pasta. Klikk for større bilde. LOGG INN FOR Å HANDLE. Eller registrer deg hvis du. Fersk pasta også til seg farge.


For ordens skyld: Den røde fargen setter ikke mye smak. Rød pasta og hvit fisk. For å skape størst kontrast er det gøy å servere hvit fisk på den røde pastaen. Og så bruke plenty med friske, grønne urter. Jeg tok en havabbor, gjorde den opp, og steke den hurtig i smør.


Nå som hverdagen er tilbake for fullt, passer det med kjappe og gode middager. Her har jeg laget en rett med stekt laksefilet på en seng av pasta vendt i en smakfull saus. Ekstra godt blir det med revet parmesan på toppen.


Tørket pasta kan også oppbevares lenge dersom det holdes tørt. Den jødiske lovboken Talmud nevner på 500-tallet det som trolig er en form for tørket pasta. Tørr pasta ble trolig bragt til Italia og Sicillia av arabere (Sicilia var et arabisk kongedømme i tidlig middelalder).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg