onsdag 8. juni 2016

Liljekonval

Liljekonval l (Convallaria majalis) er en plante i konvallfamilien. Den er en vanlig vårplante i Norge, men dyrkes også som prydplante i hager. LILJEKONVALL : Slektsnavnet Convallaira betyr lilje i dalen, og det engelske navnet Lily of the Valley er en direkte oversettelse av dette. Planten er meget giftig i alle dele, men de vellugtende blomster gør den alligevel værd at dyrke. Den har krypande jordstam och bildar ofta stora bestånd.


Ramsløk har en duft av løk eller hvitløk.

Især liljekonval har været meget brugt, og idag ved vi, at konvallerne bl. Førhen indgik tørret liljekonval , som et af ingredienserne i et medicinsk nysepulver. Velkjent vårplante med velduftende hvite, hengende blomsterklokker.


Vanlig i løvskog, mot nord til Nordland. AnonymBruker skrev: Har heldigvis ingen erfaring med den typen menn. En mann som ikke greier å handle mat engang hadde rett og slett blitt for hard. Læs om hvordan liljekonvaller bedst passes og plejes.


Velegnet som duft i kosmetikk og duftlamper Består av eteriske oljer og enkeltbestanddeler fra disse eller naturidentiske stoffer.

For deg som vil vite hva som skjer på Sørlandet. Her kan du presentere deg! Fortell oss hvem du er, hvor i landet du bor, hvordan du fant oss, noen av dine interesser og alt mulig annet rart om deg! Hei,Jeg prøver å få tak i lilje konvall løk for å plante i hagen, men finner det ingen steder. Har du noe tips på hvor man kan få kjøpt de?


Se lagerbeholdning i butikk Pr. Legg i kurv Legg i kurv Produktinformasjon. De små klokkeformede blomstene fyller hagen med en fantastisk duft i mai. Den vokser i skoger og hager. Urten får hjertet til å slå langsommere, regelmessig og effektivt.


Den får hvite blomster i ensidige klaser i mai. En farge som assosierer oss med duggfriske liljekonval tepper fra vårlige skoger. Fargen kan oppleves ulikt på. Till dig som vill veta mer om arbetet med friluftsliv.


Friluftsliv för alla – det är utgångspunkten för de tio. Hvordan viser forgiftningssymptomerne sig? Velduftende oljer til hjemmet.

Hell vann øverst i skålen på en duftlampe, hell noen dråper duftolje oppi vannet og tenn lyset. Når duftoljen varmes opp av. Fortsetter med bilder fra hagen min igjen i dag.


Nå er det jo høysesong for blomstring i hagen og det må jo foreviges. Sol og varme, knall fin sommer nå. Duftprodukter Prikken over i-en til et lunt og koselig hjem? Herlige og friske dufter!


Om du planter røtter i krukker i løpet av sommeren, og lar de stå ute for å få hvileperiode, er det ikke noe problem å få dem i blomst når du vil. Se det store udvalg til samlingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg