onsdag 12. august 2015

Male vinylgulv bad

Hos HTH dyrker vi en lidenskap. Se våre lekre baderomsløsninger her. Kjøp tepper med valgfrie mål. Hos Ruugs lager vi gulvteppet ditt etter dine mål.


I de aller fleste tilfeller er det helt problemfritt å male linoleumsbelegg.

Det kan allikevel være lurt å sette en liten prøve for å se at malingen sitter godt. Mal et lite teststrøk på en lite synlig del av gulvet, og klor litt i det for å sjekke at malingen sitter. Gjør den det, er det ikke noe problem å male resten av gulvet. Til våte rom er ikke maling av vinylgulv like uproblematisk, og man kan ikke regne med et varig resultat ved maling av vinylbelegg i våtrom.


Vinylgulv som er påført PUR-overflatebeskyttelse bør det også gå fint å male , men det er da ekstra viktig å rense grundig og eventuelt fjerne all polish før man setter igang. Forside Bad , våtrom og rørlegger Male gammelt belegg på badegolv (?) ByggeBolig. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.


Våtromsvinyl er en spesiell type vinyl som er tykkere og tettere, og bare kommer som banevare på ulike bredder.

Det er mange design å velge mellom, så her finnes det noe for enhver smak. Vi har et bad som vi har pusset opp lett, dvs skrudd opp nye våtromsplater og nytt interiør. Det er et gammelt kjedelig grått linoleumsgulv. Håper noen har erfaring og tips.


Overtar snart nytt hus og har i den forbindelse bad med helsveiset vinylgulv som går litt opp på veggen i tilegg, som jeg gjerne skulle gjort noe med som ikke koster altfor mye. En fremgangsmåte jeg har fått anbefalt er: Slipe gulv. Er det noen som har noe erfaring med å male slike gulv? Har et forferdelig vinylgulv på badet i brunt 70-talls mønster som jeg gjerne vil bli kvitt.


Veggene er standard baderomsplater med et marmoraktig mønster. Kan helt fint tåle veggene, men i kombinasjon med gulvet får jeg neller av å gå inn dit. Det er ingenting i veien for å male flisene på badet - slik gjør du det. Uff ja, for dette gulvet trengte virkelig en makeover GRØNT og guffent som det var. Alternativet var å fjerne våtromsbellegget eller forsøke å male det.


Men etter som gulvet var helt ok så falt valget på å male det. Male fliser på bad - Mange maler flisene som en rimelig, midlertidig løsning, og så lenge grunnarbeidet gjøres ordentlig er det ikke noe problem, sier malermester i Regnbuen Malermesterbedrift i Oslo, Marius Davidsen. Han legger til at underlaget må være helt rent, fast og tørt før du maler.


Reserver ditt Hotell i Male online.

I tørre soner går det utmerket å male inne på bad med vanlig interiørmaling. I våtsone, altså det området som utsettes for direkte vannsprut, bør det imidlertid være produkter som tåler fukt, forteller Per Lund Nilsen ved teknisk service i Scanox til Ifi. Male tidligere behandlet tregulv (malt, lakkert eller lutet) Vask med gulvrens for å fjerne skitt, voks og fett.


Slip gulvet med fint sandpapir for å matte overflaten og fjerne eventuelle ujevnheter. Mal deretter gulvet med to strøk maling. Begynn med å male langs vegg og lister.


Vinylgulv er ofte prisgunstig, behagelig å gå på og lett å holde rent, i motsetning til fliser som er hardere, ofte dyrere og mer krevende å holde rent på grunn av fugene. I nyere tid har det kommet mange alternativer til de velkjente vinylrullene, og vinylgulvene er nå tilgjengelige i en rekke andre varianter som fliser, staver og klikksystem. Karlsen, daglig leder i Fagrådet for våtrom er meget skeptisk til billigløsninger på badet.


Han anbefaler folk å følge våtromsnormen og til å bruke fagfolk til all oppussing av bad. Karlsen har sett flere bad hvor det har gått galt og kommet fuktskader. Ofte skyldes det manglende ydmykhet hos forbrukeren.


De fleste stedene er ikke slitasjen veldig stor, men for eksempel gangbanene og gulvet ved spisebordet er hardt belastet. Også på badet kan du male med epoxy – rett på våtromssikret, pusset vegg i dusjhjørnet. Du kan også blande kvarts i malingen til gulvet, slik at det blir sklisikkert. Grønt og rosa er viktige farger denne sesongen, og ønsker du et fargerikt og friskt bad – er dette paletten for deg! Grønt er frodig, svalt og behagelig på samme tid – og gir samtidig masse energi.


Kombinerer du paletten med lekre grønne planter, vil rommet fremstå utrolig levende! Eksempel på lægning af vinylgulv. Et højt specialiseret håndværk, som kun kan udføres af uddannet gulvlægger. Teppeabo - Vinylbelegg med høy slitestyrke brukt til bad , bedrifter, sykehus, kjøkken m. Men velg maling med omhu, spesielt hvis det er gulvfliser som skal males.


Ikke alle malinger tåler vannsøl som blir liggende. Vi gir deg seks tips til forarbeid før du setter i gang med å male flisene. Byggmakker har et bredt utvalg av forskjellige typer vinylgulv.


Vår nettside bruker cookies slik vi kan utføre bedre service for deg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg