fredag 7. august 2015

Male trykkimpregnert rekkverk

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Vi levere glassrekkverk i klart, frostet og sotet glass i ulike størrelser. Men hvordan skal disse materialene etterbehandles, og hvor lenge må man egentlig vente før de kan males ? Før i tiden het det at du burde vente et år fra det impregnerte trevirket var satt opp til du begynte å male eller beise det.


I dag kan du med fordel gå i gang litt raskere enn det.

Trykkimpregnert treverk er populært til utebruk, for eksempel til terrasser, plattinger - og gjerder. Selv om treverket er impregnert, har det godt av ekstra beskyttelse, men dersom du akkurat har satt fra deg hammeren, kan du puset lettet ut: Før du starter, må du passe på at det er helt tørt. Forside Eksteriør, tak og maling Male impregnert rekkverk ByggeBolig.


Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Derfor er det smart å male eller beise med en gang du er ferdig med å bygge. Men det skal altså være tørt nok. Det betyr at fuktigheten ikke skal overstige prosent.


Når du skal male treverk utendørs, må du alltid være sikker på at fuktigheten i treet er under prosent.

Hvis treet er fuktigere enn de prosentene, stenger du inne. Alt treverk, også trykkimpregnert , mur og stein bør overflatebehandles før eller siden. Maling, beis eller dekkbeis? Beis er en transparent overflatebehandling som lar treverkets struktur og overflate være til dels synlig.


Strukturen vil avta noe for hver behandling, mens beisfargen blir kraftigere for hvert nytt strøk. Rekkverk med smale, langsgående lektere (30x48) ble skikkelig stilig. Våre tekniske eksperter i kundeservice besvarer daglig spørsmål fra dere kunder om hvordan male , hvilke produkter man skal benytte og gir mange gode råd og tips. Derfor tenkte vi, nå som sesongen for å male utendørs er godt i gang, at det var en god idé å vise dere svarene på noen av de vanligste spørsmålene her. Glatte flater og spesielt trykkimpregnert matriale er et generelt problem når man skal male.


Men alt av treverk bør behandles. I teorien heter det seg at et underlag skal være rent, fast og tørt (maks fuktighet) før man skal behandle det. Siste punkt er problematisk når vi kommer inn på trykkimpregnerte matrialer.


Nytt, trykkimpregnert treverk må tørke et par måneder i sommer og sol, før det er tørt nok til å behandles med maling, sier Mette Dahl, markedskonsulent hos Nordsjø. For å sjekke om det er fukt i underlaget, kan du bruke en fuktmåler som viser dette. Treet skal ha maksimum prosent fuktighet.


Beise NYTT trykkimpregnert terrassegulv.

Denne bruksanvisningen gjelder for trykkimpregnerte furugulv på terrasser. Tidligere ble slikt gulv behandlet med oljer, men i de senere år har TREBITT TERRASSEBEIS overtatt som behandlingsmetode. Du kan fint male trykkimpregnert treverk, bare du sørger for å. Spørsmål 7: Kan man legge Drygolin Oljemaling (white spirit-tynnet) utenpå. Spørsmål 18: Vi skal male impregnert rekkverk på terrassen vår.


I tillegg vil man normalt oppleve at det ikke er like fuktig som tidligere, forteller malermester Ole Andreas Klaveness. Treverket er altså ikke like fuktig når du kjøper det i butikken, og tørketiden er dermed betydelig kortet ned. Spørsmål 2: Kan jeg male med DRYGOLIN Ultimat over tidligere flater malt. Det finnes ingen fasit som forteller deg om du bør beise eller male.


Vi er så heldige at vi har to store terrasser tilknyttet huset vårt. I vår står maling av rekkverk for tur. Utendørs maling er en viktig sommersyssel for alle som bor i trehus (så fremt du ikke har vaktmester eller mye penger). Vi overtok huset på sensommeren i fjor, og både vegger og vinduskarmer ser ut til å være malt relativt nylig. Noen ønsker å bygge brygger selv, også i saltvann.


Dette er klasse A ikke egnet til. Vi har ikke treprodukter som kan brukes i saltvann tilgjengelig for privat forbruker, da må man over på andre alternativer. Derimot kan man godt bruke trykkimpregnert tre på bryggedekket – altså den delen som ikke kommer ned i vannet. Krav til minimumshøyde for rekkverk i trapper og ramper er forskjellig fra krav til minimumshøyde for rekkverk på balkonger og tribuner. Høydekravet for rekkverk i trapp gjelder i hele trappeløpet inkludert returrekkverk og rekkverk på repos.


Mesaniner og passasjer bygges av og til sammen med trappeløp, for eksempel som tilknytning til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg