mandag 17. august 2015

Glatte trappetrinn

Vinterstid kan trappa utenfor huset ofte være tildekket av is, og du risikerer å slå deg gul og blå om du sklir på glatte trappetrinn. For å unngå dette er det viktig å gjøre trappen så sklisikker som mulig. Men hvilke produkter er egentlig best å bruke på isen? Det finnes en del forskjellige løsninger på markedet.


Et vanlig problem på denne årstiden er glatte trapper, noe som kan resultere i knall og fall - og i verste fall noen knekte ben. Under gir vi deg de beste tipsene for å unngå isglatte trappetrinn.

Første bud er å holde trappen fri for snø og is. Men har isholka først lagt seg på trinnene, trenger du førstehjelp. Krefting Besøkstallene hos legevakten stiger til værs når fortau, oppkjørsler, trappetrinn og inngangsparti blir speilglatte i vinterkulden.


Stygge fall kan heldigvis unngås. Glatte trappetrinn Interiørhjørnet Alt som har med interiør å gjøre. Spørsmål, tips, deling av egne lure eller fine løsninger mm. Vi hadde for noen år siden en glatt tretrapp.


Det vi gjorde var å kjøpe en pakke med rustfrie skruer, og så skru de inn i hvert trappetrinn slik at det ble en fin rekke med skruer som stakk ca 3-4mm opp. Produktet er vannbasert.

Sklisikring endrer ikke overflatens utseende, men gir et klart, fargeløst sjikt. Dersom du har barn som løper over glatte gulv og i glatte trapper er sklisikring en rimelig forsikring for uhell. Jeg har knekt halebeinet en gang i en glatt trapp.


Skal sjekke ut trappenese og gjennomsiktig tape. Sklihemmende teip er et enkelt og effektivt tiltak mot glatte trapper. Den har en ru overflate og fås i mange forskjellige bredder. Finnes i både mørkegrå, men også i diskré variant som er transparent. Skulle det bli for mørkt i trappen finnes det sklihemmende teip som lades av lyset og vil være selvlysende i mørket.


Unngå glatte trappetrinn i vinter! Trenden med harde, glatte gulv og trapper setter sitt preg på ulykkesstatistikken. Barn og eldre er mest utsatt. Et hardt og glatt trappetrinn er lett å gli på.


Og et skinnende trappetrinn vil kunne spille synet ditt et puss ved at det avgir gjenskinn som igjen fører til at du trår feil. Dessuten passer det til maling av både gulv og vegger. Mal annet hvert trinn. Reduser risikoen for skli- og fallulykker med sklisikring.


Vi hjelper deg å sklisikre trapper og gulv både ute og inne – Kontakt oss for mer informasjon! Trappen har blitt en turistattraksjon.

Turistforeningen har merket en kort rundløype som går opp en del av trappen og videre bort til turiststasjonen øverst i bygda. Tilbaketuren følger grusveien gjennom bygda. På denne turen får du med deg ca.


Løsningen vi har valgt for å unngå problemet med hakk i trinnene er å legge såkalte trappetrinnstepper over der du går. Det er små halvmåneformede teppefliser som du limer på hvert trinn. Dette gjør også at trappa blir så glatt , et sikkerhetstiltak rett og slett.


Vi kjøpte disse i nettbutikken til Jotex. Det svenske firmaet Lundbergs selger trappetrinn som du kan kle inn de gamle trinnene med. Stegene får du i eik eller valnøtt, og de lages både for åpne og lukkede trapper.


Du kan lese mer om nye trinn i trappen i artikkelen Nye trinn i gammel trapp. Få tilbud på boligalarm fra flere alarmselskap (kommersiell lenke) 4.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg