fredag 4. september 2015

Beising av trykkimpregnert

Hvis du har satt opp et trykkimpregnert gjerde på våren eller forsommeren, kan du vanligvis male det mot slutten av sommeren. Selv om dagens malinger varer i mange år, må du påberegne litt vedlikehold i form av vask og soppfjerning. Beise NYTT trykkimpregnert terrassegulv.


Denne bruksanvisningen gjelder for trykkimpregnerte furugulv på terrasser. Tidligere ble slikt gulv behandlet med oljer, men i de senere år har TREBITT TERRASSEBEIS overtatt som behandlingsmetode.

Hvis det er trykkimpregnert kledning du har, så vil jeg påstå at det uansett er bortkastet å grunne før du beiser. Poenget med Visir er at den inneholder gift for å hindre soppvekst. Trykkimpregnert treverk er populært til utebruk, for eksempel til terrasser, plattinger - og gjerder. Selv om treverket er impregnert, har det godt av ekstra beskyttelse, men dersom du akkurat har satt fra deg hammeren, kan du puset lettet ut: Før du starter, må du passe på at det er helt tørt.


Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og beising av ubehandlet terrasse. Gjør jobben riktig, og du kan få et vakkert resultat som holder seg godt i. Behandling av trykkimpregnert terrassegulv kan vanligvis gjøres i løpet av den første sommeren etter montering. Treverket bør være tørt, dvs.

Et tips er å slå inn en spiker i treverket. Nytt, trykkimpregnert treverk må tørke et par måneder i sommer og sol, før det er tørt nok til å behandles med maling, sier Mette Dahl, markedskonsulent hos Nordsjø. For å sjekke om det er fukt i underlaget, kan du bruke en fuktmåler som viser dette. Treet skal ha maksimum prosent fuktighet. Men hva er egentlig beis, og trengs det?


Terrasser er som regel trykkimpregnert og det skal jo holde i veldig mange år. Beis, til forskjell fra maling, har så lite pigmenter og fargestoffer i seg at treverkets utseende skal skinne igjennom. Derfor brukes det mindre av titanoksid eller andre dekkende pigmenter i beis i forhold til i maling.


Alt treverk, også trykkimpregnert , mur og stein bør overflatebehandles før eller siden. Maling, beis eller dekkbeis? Strukturen vil avta noe for hver behandling, mens beisfargen blir kraftigere for hvert nytt strøk.


Containerutleie til søppel for private og bedrifter. Enkel og forståelig prisoversikt. Vanligvis trykkimpregnerer vi med kobbersalter (Cu).


Erfarne brukere av trykkimpregnert spør oss ofte om kvaliteten er like god som før. I tillegg vil man normalt oppleve at det ikke er like fuktig som tidligere, forteller malermester Ole Andreas Klaveness.

Forside Eksteriør, tak og maling Fuktmåling i impregnert treverk og maks. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Påfør ett tynt strøk, og tørk av eventuelt overskudd med en tørr, lofri klut.


Beis ett til to bord i hele lengden. Jobb raskt og effektivt. For å få et jevnt og pent resultat, anbefaler vi deg å sluttstryke tynt inn i foregående felt. Du kan også bestille impregnert kledning ferdig grunnet.


Impregnert kledning kan leveres grunnet med Teknos 730. Montert ubehandlet vil impregnert gråne som ubehandlet kledning. Nesten alt av terrassebord i dag er laget av trykkimpregnert furu, så her er det små forskjeller når det gjelder behandling. Ikke kjøp det aller billigste terrassebordet, det sprekker mer opp. Terrassebeis er uansett det beste valget for pleie her.


Hvor ofte du må beise varierer med bruk og hvor i landet du bor. Men det vil nok definitivt være oftere enn du maler huset. Velger du terrasseolje i stedet for beis, bør du nok regne med å gi terrassegulvet ditt en omgang hvert år for at det skal holde seg pent og for at treverket skal ha nødvendig beskyttelse.


Egentlig skulle det vært omvendt, men da støter enn på andre problemer da diesel kjøretøyene som regel har (mye) større tank og en kunen ikke fylt på. Det beste er å grunne kledningsbordene før oppsetting.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg