onsdag 10. januar 2018

Ncs kode bomull

Et eksempel er Jotuns velkjente farger Egghvit og Bomull. Setter man fargene opp mot hverandre vil man kunne se en liten nyanseforskjell. NCS - koder som verktøy.


Letthet ligger mellom Bomull og Klassisk Hvit så mange bruker den for å lage en god overgang mellom helt hvitt og Bomull , men Letthet på vegg inne sammen med Bomull på lister, dører og vinduer vil gi gule detaljer mot hvitere vegger, ute i skarpt lys virker det litt annerledes, men det du trives med er riktig for deg :-) Jeg kan bare si. En gulaktig hvit tone. Denne fargen er ofte benyttet som standadrfarge på ferdigmalte vinduer, dører og listverk. Jeg skriver videre med forbehold om det. Resultatet blir da at lister og detaljer blir seende gule og litt ”skitne” ut inntil din kritthvite vegg.


Spør leverandøren av dine detaljer om de leverer i andre farger enn Bomull eller Egghvit, – det kan jo være at de gjør det! Legg inn dine Ncs koder og navn og erfaringer med ulike farger, hvilke rom de er brukt på, underlag og lys tilgang. Bomull som er en svakt gulaktig hvitfarge, forteller Lene Askevol. For det at Egghvit og Bomull passer til alt, er dessverre en myte…! Sections of this page.


Ncs kode bomull

Y er koden , fargen het eggehvit før, og nå heter den bomull. Vi har fargen bomull på de nye vinduene i huset, men selv om vi har malt med samme fargekode rundt så er det ikke likt, det er nå hvitere enn. Første del av koden angir nyansen av fargen, og er summen av sorthet, hvithet og kulør (fargestyrke)Resten av prosentene utgjør graden av hvithet. Andre del av koden angir fargen. Fargen over er altså nesten helt hvit gulfarge med rødt i. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.


I lang tid har dette vært en selvfølge og ganske uproblematisk, men med dagens fargetrender setter fargen sine begrensninger. Dette er ikke en nøytral hvitfarge, i motsetning til hva mange tror. Der trenger vi hvite toner, og da er ”Klassisk hvit” det vi selger mest av,. Vinduer og dører kommer ferdigmalte i Bomull og kjøkkenet fra Epoq har. S-en står for Second Edition, forklarer Tale Henningsen hos Akzo Nobel til bonytt.


Ncs kode bomull

Men bortsett fra det har den ingen annen praktisk betydning. Men, advarer Owren, det er likevel viktig å få med om du skal male med en farge som har denne S-en i koden. Husk at fargekonvertering ofte ikke er nøyaktig.


Riktig fargegjengivelse og kvalitet kan bare oppnås med lady, Sens eller andre Jotun-produkter blandet over Jotuns. I tillegg viser den HEX fargekoden slik at du kan se om trentlig hvilken farge det er snakk om. Du kan også skrive inn en HEX kode og se hvilken CMYK og RGB kode som treffer nærmest. Bomull fuge matcher populære veggfarger og hvite. Den med S foran nummeret heter i dag bomull og ikke eggehvit, og inneholder.


MDF 35XHJØRNELIST BOMULL FLEXILIST. Passer perfekt til lister og karmer. Ingen elementærfarge har visuell likhet med noen av de andre elementærfargene. Følgelig ville jeg heller kjørt list og vegg i samme farge.


Ellers er en grei regel at dersom man har en kald farge på veggen, holder man seg til en kald farge på lister og har man en varm farge går man for en varm på lister. For å skape mer atmosfære og varme i et hvitt rom, og dermed skape et rom det er godt å leve i, er det lurt å tilføre farger. De fleste farger passer sammen med hvitt, men husk å ta hensyn til hvitnyansen du har valgt.


Varme hvitnyanser som for eksempel Egghvit og Bomull passer til varme farger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg