fredag 12. januar 2018

Glassverket hadeland

Finn dine favoritter på nett. Se alle våre produkter i nettbutikken. Surrounded by forests, Norwegians have built their houses out of wood. Glassverket er åpent hver dag. Besøk oss i dag og se våre produkter og priser i nettbutikken.


Velkommen til en hyggelig handel!

Hos oss finner du alt du trenger til kjøkkenet. Kjøp på nett og få rask. I Kokkestua serverer vi varme og kalde lunsj- og middagsretter, og menyene er basert på populære, norske mattradisjoner.


Nyt vin i et vakkert glass. Bakeriet byr på nybakte bakervarer i alle varianter, foruten et stort utvalg påsmurte sandwicher og baguetter. I tillegg til tegner og maler var han en av frontfigurene i Foreningen Brukskunst. På kort tid klarte han å etablere en ny linje for glassverket. Hit kan du komme for å oppleve deres tradisjoner, historie og kultur, samt se det siste innen trender og design.


Juletrefesten ble åpnet av produksjonskoordinator Asle Bakken, etterfulgt av Elin Hammer som leste juleevangeliet.

Vi er fortsatt i dag en levende håndverksbedrift, som forvalter en spennende historie og kulturarv. Han var foruten tegner og maler en av frontfigurene i Foreningen Brukskunst. Modell: Dansende piker. Nå er det ikke første gang de gjør seg bemerket med lamper.


Fortsatt syder det av liv året rundt, og glassverket har den dag i dag en stor og levende glassproduksjon. Etter mange års fravær vendte jeg i jubileumsåret tilbake til en runde på anlegget. Det var ganske på spennende egentlig.


Og er du heldig, treffer du på de søte nissebarna som er på besøk, med julegodt i kurvene sine. Også på Thorbjørnrud hotell og konferansesenter er det ting av interesse for hageinteresserte. Se glass bli til, og prøv deg som glassblåser selv.


Vi har også kurs, konferanse og selskapslokaler. In the factory outlet you can buy glass and porcelain at factory prices. Children can play on two outdoor playgrounds, and in summer there is a petting zoo and horseback riding. I mer enn 2år har glassverket levert håndblåste flasker, apotek- og medisinglass, og etter hvert nydelige glass, lysekroner og fat. Med egne designere og kunstnere tilknyttet virksomheten har glassverket evnet å fornye seg og samtidig skape tidløse objekter av høy kvalitet.


Hadeland er Norges nye reisemål for kunstelskere! Dette huset ble blant folk på Jevnaker kalt ”Boli’n”. Den ligger nesten vegg i vegg med selve glassverket.


Etter hvert var det ikke bare ansatte ved verket som bodde i ”Boli’n”, men andre også.

For mange av de ansatte ved glassverket valgte å bygge egne hus. Se oversikt over butikken og åpningstidene her. I dag framstår glassverket som ledende innen design og vel kjent for sin vakre glasskunst.


I den første tiden bestod produksjonen i hovedsak av flasker, apotekerglass, medisinglass og glass til husholdningsbruk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg