tirsdag 30. januar 2018

Hva er cannabis

Navnet cannabis kommer fra det greske kannabis som betyr hamp, og skal opprinnelig ha kommet fra Skytia eller India. Den mest kjente er tetrahydrocannabinol, THC. Planten dyrkes opprinnelig i varmtempererte strøk, spesielt i Asia, Nord-Afrika og Mellom-Amerika, men er vekstvillig og kan i prinsippet dyrkes hvor som helst. Her kan du finne fakta om cannabis.


Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge.

Hvordan virker cannabis ? Er hasj og marihuana det samme? Forskningsmiljøet mener ikke lenger at cannabis fører til sterkere stoffer, og det er ikke funnet bevis for det såkalte amotivasjonssyndromet. Les mer om cannabis her!


Hva sier internasjonal forskning? Under finner du Wayne Hall sine funn etter å ha gått gjennom de siste tjue årene med forskning. Forskjellige måter å innta cannabis på.


Inntak av cannabis gjøres normalt i form av røyking.

Planten har en hovedstengel med grener hvorfra man har utspring for de karakteristiske smale og hakkete bladene. Planten inneholder en lang rekke substanser som har fellesbetegnelsen cannabinoider. Delta-9-tetrahydrocannabinol (THC) er et cannabinoid med psykoaktive virkninger.


Men hva er egentlig medisinsk cannabis godt for, og hvorfor kan man lese så mye forskjellig om dette temaet? Med begrepet medisinsk cannabis kan man enten vise til hele planten, eller til ekstrakter av planten. Prosedyre for behandling med medisinsk cannabis innenfor dagens regelverk En liten gruppe pasienter kan ha nytte av behandling med medisinsk cannabis. Legen må sende søknad om godkjenningsfritak til Legemiddelverket, men trenger ikke lenger søke Helsedirektoratet om forskrivningsrett for forbudt narkotikum.


Harpiksen kan utvinnes av stengler, blader, blomster og frø, men konsentrasjonen er størst i blomstertoppene. Ren harpiks er et rødt, klebrig stoff. Påvirkning av cannabis kan medføre økt risiko i trafikken (39). Alle forandringene gjør det relevant å spørre hva vi egentlig vet om cannabis , om dagens brukere, om stoffets virkninger og om effekter av tiltak.


Gjennom bidrag fra ulike samfunnsvitenskaper, juss og medisin er målsettingen med denne boken nettopp å formidle kunnskapsstatusen på sentrale områder rundt bruken av cannabis. De antatt viktigste, er THC og CBD. Du har nettopp gitt en meget presis beskrivelse av den ytterst tragiske virkeligheten. Det er vist at cannabis kan ha en effekt her.


Folket skulle kreve lovendring og dermed den juridiske retten til å ta vare på egen og andres helse! At det hos FN fremdeles står at cannabis ikke har noen kjente medisinske virkninger sier dessverre bare altfor mye om hva denne organisasjonen blir brukt til.

Var de implementert ved bruk av bare én teknikk, for eksempel en workshop, eller brukte de flere teknikker? Interessant nok inkluderte oversikten i tillegg tiltak som ikke var spesifikt rettet mot cannabis , så lenge unges bruk av cannabis var målt før og etter tiltaket. Hva er denne informasjonen basert på?


Forskerne beskriver begrensningene selv, og derfor synes jeg studien er god. Jeg synes også det er en klar styrke at den tar utgangspunkt i hva som faktisk blir brukt av cannabis fra hele planter, mener Thomsen, som er førsteamanuensis ved Psykologisk Instituts Center for Rusmiddelforskning ved Aarhus Universitet i Danmark. Marihuana, cannabis og hamp – hva er forskjellen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg