fredag 30. oktober 2015

Oljedekkbeis eller maling

Bestill enkelt i vår nettbutikk. Eller besøk en av våre butikker. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Maling danner tykkere film enn beis og dekkbeis og gir en glattere overflate på treverket.


Maling dekker og beskytter treverket best over ti enten det er olje,- eller akrylbasert maling.

Intervallene varierer fra 5-år opptil år - forutstatt riktig forarbeid. Bruk egne malingstyper for utsatte partier som vinduer, dører og. Oljedekkbeis er en slags mellomting mellom beis og maling : Den dekker mer enn vanlig beis, men er i utgangspunktet litt mer transparent enn maling. Etter noen strøk kan den imidlertid bli svært dekkende. Oljedekkbeis ble tidligere brukt i stedet for maling for at man skulle slippe å skrape før neste runde.


Både oljedekkbeis og oljemaling gir en dekkende film, men maling gir en tjukkere film og har lettere for å flasse enn dekkbeis. Det skyldes at den tørker ut i sola og blir sprø. Men den flasser ikke om grunnarbeidet er godt og den ikke står for lenge.

Etter 80-tallet har det gått stadig mer oljedekkbeis på bekostning av oljemalingen. Oljedekkbeisen er dekkende, det vil si at likevel vil noe av treets struktur være synlig. Med oljedekkbeis får du lengre vedlikeholdsintervall enn med beis, det normale er fra til år.


For deg som skal bygge nytt eller pusse opp. Det betyr at fuktigheten i treverket kan fordampe uten at beisfilmen ødelegges. Jeg har ny bordkledning og velger oljedekkbeis fordi den trekker inn i treveket og samtidig gir glatt finish.


Har du bordkledning som er mettet med maling , og vil ha ny farge eller dekke skikkelig, da velger du oljemaling. Jeg ville vært skeptisk til å benytte oljedekkbeis, eller maling , på et utvendig gulv. Og det slites ganske raskt vekk, med eks. Da hadde jeg heller akseptert et mørkere gulv og brukt Tjæralin på nytt. Den beskytter bedre og holder lengre.


Til eldre hus med høvlede materialer utvendig er maling riktig, og likedan til vinduer, vidus- og dørkarmer. Malte hus må skrapes eller pusses når de skal males om, og du må male et nytt strøk etter 7-år. Optimal er ei maling.


Meget bra i egnet klima. Min favoritt er grunning (visir) strøk oljebeis (meget tynn, trenger godt inn i treverket) deretter strøk oljedekkbeis. Velger du maling står du mye friere i fargevalget, både fordi du kan få blandet til den fargen du ønsker, og fordi fargen blir ren.

Uansett hvilken behandling du velger, bør du grunne treverket slik at beis eller maling får godt feste. Dersom du ønsker å beholde strukturen i treverket, finnes det gjennomskinnelige grunninger. En oljedekkbeis gir nesten samme film som en dekkende maling , men du vil ane treets struktur gjennom overflaten. Holdbarheten er lenger enn ved bruk av beis, men må overmales hyppigere enn ved bruk av høykvalitets malinger. Når du vil beskytte treverket, må du samtidig avgjøre om du velger å male med trebeskyttelse som er vann- eller oljebasert.


Skal du velge vann- eller oljebasert trebeskyttelse? Finn ut hva du skal velge til ditt maleprosjekt. Værbestandig oljedekkbeis for utvendig treverk. Tilsatt sopphindrende midler.


Drygolin Oljedekkbeis er lett å påføre. Gjør at treverket får en avdempet trestruktur. Vi selger kun hvit maling på nett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg