Julen blir ekstra deilig med gode oppskrifter fra MENY. La deg inspirere her. Start handleturen her! Kransekake er vel festkaken over alle festkaker. Populær som den er passer kransekake til 17.
Hjemmelaget kransekake er ikke så komplisert å få til, men krever at deigen lages minst dagen før den skal trilles ut og stekes. Glutenfri oppskrift (uten hvetemel). Du kan også pynte kransekakestengene med melis og eggehvite som blandes. Strø på perlekuler eller annen pynt før sjokoladen stivner. Legg dem på bakepapir til sjokoladen har stivnet.
For å få dem raskere stive kan de settes litt i fryseren. Har alltid hatt hell med kransekake , men det lykkes ikke i min nye konveksjons ovn.
Stekes på samme måte som før, tenker det har noe med ovnen min å gjøre. Hvordan du vil pynte kaken er selvsagt en smakssak, men mange sprøyter glasur mellom ringene. Da henger de godt sammen.
Det er smart å sikte melisen til glasuren for å få bort klumpene. Ha den uvispede eggehviten i en liten bolle. Rør melis i litt etter litt.
Noen har også en dråpe sitronsaft eller eddik i. Vi hadde vanlig kransekake , og den var pyntet med brudepar på toppen. Ellers pyntet vi med melis og flagg. Jeg har aldri laget kransekake med ferdig mandelmel, men så lenge du ikke bruker det melet som er fettredusert, så tror jeg det skal gå helt fint. Det kan hende de ferdigmalte mandlene suger litt mer væske, men det er jo bare å tilsette bittelitt mer eggehvite om du massen skulle bli helt umulig å jobbe med. Grunnoppskrift på kransekake , festkaken over alle festkaker.
Ikke spesielt komplisert, men husk å lag den dagen før den skal trilles ut og stekes. Vi elsker kransekake , og den går aldri av moten. Det er kanskje ikke så rart når den er så anvendelig som den er!
Rør nøye og godt så du får ut alle klumper. Slå opp en eggehvitte og prøv deg frem på mengde melis til du har en glasur som glir lett, men også holder litt fasong. Bruk en liten plastpose (ala frysepose) fremfor den tradisjonelle kremmerhus i matpapir.
Oppskrift på kransekake. Jeg gikk i mange år og forsto ikke hvordan de klarte å lage kransekake. Jeg misslykkes mange ganger og ingen kunne forklare meg det. Noen gang fløt den altfor mye ut og ble hullete og brakk. Her kommer en skikkelig latmannsversjon av kransekake.
Jeg kjøper rett og slett ferdig marsipan og ruller ut, og steker, monterer og pynter. Når marsipanen stekes, får den en seig, kransekakeaktig konsistens og smak. Man kan også skjære rullen i skiver og steke som kjeks, kjempegodt. Men her har jeg altså laget kransekake til 17. Den serveres ofte ved høytider som brylluper, konfirmasjoner og til jul, pyntet med norske flagg, bong-bonger og plastfigur som passer for anledningen på toppen.
Trendhuset er en hobby- og interiørbutikk i Haugesund og på nett. Vi fører merkevarer som Bloomingville, Nicolas Vahé, House Doctor, Lea, Miss. Nå har jeg for første gang klart å lage seig kransekake. Jeg har prøvet det ut så mange ganger uten noe godt resultat.
Men når jeg hørte av en bekjent om å piske eggehvitene stive så ville jeg prøve en gang til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.