fredag 28. september 2018

Farger som passer sammen

Farger som passer sammen

Malingsprodusentene setter sammen paletter med fint avstemte farger. Fargene har ulike navn, men ved siden av navnet finnes ofte en NCS-kode. Den er nærmest som en hemmelig kode til å finne andre farger som fungerer fint sammen.


Farger som passer sammen

Koden angir hvor på fargesirkelen en farge stammer fra. Når den er kjent, er det lett finne farger som passer. Vi kan herme etter musikk også når det gjelder å sette sammen flere farger. Som i musikk kan vi lage harmoniske akkorder med farger.


De kan dannes av en, to, tre, fire eller flere farger. En som har satt dette i system er Johannes Itten, som foruten å være maler også var en stor fargepedagog. Det er nemlig slik at hvite og lyse og farger er de mest ustabile fargene vi har.


Farger som passer sammen

Små nyanseforskjeller får store konsekvenser på en hel vegg. Det er også slik at når du setter flere hvite farger sammen , så vil disse undertonene tre frem og bli mer synlige. Hvilke farger passer sammen i innredningen? Få svaret her Synes du er vanskelig å sette sammen farger i interiøret, eller at det ikke blir så perfekt som.


Hvis vi ser for oss fargetriangelet til NCS er dette farger som ligger midt inne i triangelet, samt de som ligger nærmere gråskalaen, forklarer Angelo. Kritthvit, med et svakt kjølig slør. Den skaper stor kontrast til andre farger siden den er såpass hvit. Setter du Chi sammen med Egghvit eller Bomull, vil de se enda mer gulaktige og litt skitne ut. Den perfekte mørke, lune gråtonen.


Blåtoner, rosatoner, grønntoner, gultoner – den er utrolig anvendelig. Harde og skarpe farger , er ikke så fint sammen grått. Det er ikke alltid det skal så mye farge til, men finn én myk farge du liker og jobb med ulike nyanser av den. Ikke alle farger passer i alle rom Hvis ikke gangen har dagslys, så bør den ikke males så mørk.


Soverommet tåler litt tyngre farger , noe som kan skape en lun og nydelig. Ifølge Edut er sammensetningen av to mennesker med samme stjernetegn den mest åpenbare som vil funke. Varme farger blir sett på som levende og energiske, mens kalde farger er rene og rolige. Ved å bruke farger fra begge sider får du et rom med fargespill fra hele naturen.


Hvitt, svart og grått er klassifisert som nøytrale farger og kan brukes for å forandre fargenes toner og nyanser. En farge blir til en tone når du tilsetter hvitt. Ok, farger er smak og behag. En ting er at malingprodusentene selv i årevis har satt sammen paletter med farger som kler hverandre.


Nå designere tilbyr et økende utvalg av farger , til kontrast. Men hvorfor stoppe der? Dette gjelder de indre rom, og sett med klær.


Dessverre ikke mange har en subtil følelse av natur, noe som hjelper dem å intuitivt velge og kombinere ulike farger sammen. Andre må stole på den eksisterende regler og ordninger kombinasjon av farger og deres nyanser. Du bør også opplyse om hvilke farger du har på detaljer som lister, vindu, dør og tak. Om du vil at det skal være sobert eller sprekt? Jeg er selv glad i helt lyse gardiner, og har i min stue noen helt enkle, tynne bommulsgardiner.


Jeg er ikke så glad i mørke gardiner, fordi jeg vil slippe mest mulig lys inn i stua. Hvitt eller lys kremfarget passer jo sammen med alt f. Slik setter du sammen farger som passer hos deg. Få inspirasjon fra interiørbutikken og nettmagasinet Oslo Deco til hvordan du lager ditt drømmehjem.


Farger som passer sammen

En dus, pudret tone med klare røde undertoner. Den vil oppleves som grålig, men tidvis også litt rosa. Når denne settes sammen med rødlige farger vil det rosa trekkes noe mer frem. Passer best sammen med Krepsen, Jomfruen, Skorpionen, Steinbukken og Fiskene. Tvillingene (22. mai – 21. juni) Du er god til å flørte og lett å date, men vanskelig å bygge et langt og seriøst forhold med.


Skjebnen til et romantisk forhold kan aldri forutsees. Allikevel er det alltid gøy å spekulere i hvordan stjernetegnene deres passer sammen. Vi har tatt en titt på de som IKKE er en bra match.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg