mandag 19. februar 2018

Oljedekkbeis vs oljemaling

Bestill enkelt i vår nettbutikk. Eller besøk en av våre butikker. Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Etter noen strøk kan den imidlertid bli svært dekkende.


Både oljedekkbeis og oljemaling gir en dekkende film, men maling gir en tjukkere film og har lettere for å flasse enn dekkbeis. Det skyldes at den tørker ut i sola og blir sprø.

Men den flasser ikke om grunnarbeidet er godt og den ikke står for lenge. Etter 80-tallet har det gått stadig mer oljedekkbeis på bekostning av oljemalingen. Det finnes ingen fasit som forteller deg om du bør beise eller male. Strukturen i treverket synes best ved bruk av beis.


Maling gir en dekkende overflate. Dekkbeis er en dekkende beis som har tynnere konsistens enn maling. Jeg har ny bordkledning og velger oljedekkbeis fordi den trekker inn i treveket og samtidig gir glatt finish.


Har du bordkledning som er mettet med maling, og vil ha ny farge eller dekke skikkelig, da velger du oljemaling.

Ekstrem beskyttelse, suveren glans og fargeholdbarhet. Når du vil beskytte treverket, må du samtidig avgjøre om du velger å male med trebeskyttelse som er vann- eller oljebasert. Med oljedekkbeis får du lengre vedlikeholdsintervall enn med beis, det normale er fra til år.


Dog får du nesten samme effekt ved å tilsette whitesprit i maling ved første strøk. Meget værbestandig oljedekkbeis som fremhever treets struktur. MAXBO hjelper deg med å forstå forskjellen mellom beis, dekkbeis og maling og finne ut hva som passer best for deg.


Ultimat har vesentlig kortere tørketi noe som muliggjør to strøk på samme dag. Oljedekkbeis med ekstra god beskyttelse og holdbarhet. Dette er en oljemaling , som gir suveren beskyttelse mot svertesopp – dette er virkelig en råtass! Kombinasjon av alkyd og akryl.


Bindemiddelet i malingen er avgjørende. Jeg vil fraråde å bruke tradisjonell white spirit-tynnet oljedekkbeis hvis du ikke er absolutt nødt. Gammeldags oljebasert maling eller dekkbeis falmer fortere i glansen og blir blass i fargen, mens moderne vannbaserte malinger og dekkbeiser holder seg fine over tid. Grunnlaget for et godt resultat med oljemaling er at underlaget er tørt, og grunnet - helst mettet - med oljebeis eller fortynnet oljemaling.


Det er også viktig at den utvendige kledningen er lektet ut, slik at fuktighet som kommer inn i og bak kledningen tørker fort. Så jotun sin løsning med akryl er Optimal. Drygolin er oljemaling.


Tinnova WX er begge deler, alkyd og akryl.

Gulfargen jeg malte med ble rosa i overgangen fra oppi stigen til nedpå bakken) Dårlig forklart. Den har en meget værbestandig beskyttelse, holder fargen lenge og har høy glans. Oljemalingen er spesielt effektiv mot svertesopp og alger, samtidig som den har gode heftegenskaper. Det svenske forsikringsselskapet Folksam gjør jevnlig ulike tester av produkter som er viktige for forbrukere, som for eksempel hjelmer, bilbarnestoler. Butinox Futura gir års skriftlig garanti på farge og glans.


Den er spesielt godt egnet for værutsatte steder, og er gir god beskyttelse mot falming og nedmatting. Sammenlign pris på maling. Herregård Exclusive Oljemaling inneholder filmbeskyttende sopphindrende middel.


Vi hjelper deg å velge terrassebeis, gulvmaling, beis, spraymaling, grunning, treolje, lakk - blant 3varer. Testvinner Herregård Maximal. Herregård Maximal har vært testvinner i de siste testene av utendørs malinger som forsikringsselskapet Folksam i Sverige har.


Kan man bli forelsket i en farge? Finn den riktige for deg. Det som er sikkert er at det tar tid å finne den rette - og å velge rett veggfarge kan være like.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg