fredag 2. februar 2018

Male panel med rull

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Kjapt og lekende lett å booke med. Bestill nå og betal ved utsjekking. Tittelen sier vel alt.


Jeg holder på å male panel i disse dager og lurer på om jeg skal benytte meg av rulle (ganske bred) eller pensel. Er vel først og fremst mest interessant for det siste strøket (er på grunningen nå).

Tid teller selvsagt noe, men det ferdige resultatet er det mest avgjørende. Fagmannen anbefaler å bruke heftgrunn for å sikre tilfredstillende vedheft. Når heftgrunningen er tørr, er veggen klar for toppstrøk.


Benytt rull og pensel for å sikre et pent resultat. Arbeid med 2-panelbord av gangen fra tak til gulv. I dette rommet har vi nå malt taket og det er på tide å male veggene. En vegg har fått nytt panel og skal males, den laserte veggen skal males med samme dekkene maling.


Akkurat dette har hendt på den laserte veggen.

På nettsiden jordanvethvordan. Der kan man også se hvordan man går fram for å male panel med et godt resultat. Hvis det er et nytt panel på veggen, er det viktig at det får tørke lenge før det males. En smal sak å male paneltak? Jordan Mange kvier seg for å male taket – med en viss grunn!


Men med riktig verktøy, gode arbeidsmetoder og kvalitetsmaling vil jobben være både enklere og raskere enn fryktet. Kontroller vinduene hvert år. Ser du sprekker i kitt og maling nederst i vinduskarmen, er det tegn på at det er på tide å male.


Det er den mest sårbare delen av vinduet. Huske grundig forarbei så blir det mye enklere å få flott. Her finner du beskrivelser på hvordan du kan male inne.


Hvordan male gulnet trepanel inne. Denne bruksanvisningen gjelder for gulnet panel. Ser vinduet bra ut ellers, kan det holde med å kun male den nederste delen og ca. I tillegg til mellom hver panel. Over større flater kan du bruke rulle.


Husk på å male vått-i-vått, dvs.

Mal også alltid i samme retning - opp og ned i dette tilfellet. Finn laveste nettpris her. Mal panelet med Ambiance SuperFinish maling som er beregnet på panel , og velg glansen du ønsker. Velg glans for matt utseende og for halvblank. Påfør malingen først med malerull og etterstryk med en pensel som er dyppet i maling slik at du dekker not og fjær.


Mal 2–bord av gangen med rull og etterstryk før malingen tørker. Rull kun to bord av gangen med panelrull. For ekstra rekkevidde og mindre belastning, anbefales bruk av. Påfør med rull der du kan – pensel der rullen ikke kommer til. Glatt ut uønsket struktur med flat pensel eller etterstryker.


For der der oljemalingen pent fordelte seg utover og laget en fin blank overflate uten skjemmende penselstrøk, nesten helt av seg selv, må du her sørge for å hjelpe malingen litt. Lutet panel kan også males, men da må den nøytralises med vanlig eddik blandet i vann, som man vasker over veggen med. Vær nøye med innkjøp av maling. Panel er ett av de underlagene som krever meget gode, og ikke minst riktige produkter for at du skal få et bra resultat, understreker eksperten. Dette gjelder både umalt og tidligere malt panel der du ser flekker fra kvister gjennom den eksisterende malingen.


Grunningen er særlig viktig hvis du skal male med en lys farge. Slå malingen over i en bøtte med riller på innsiden. Påfør så malingen i to strøk med tilstrekkelig tørketid imellom. Hvilken maling skal du bruke til panel.


Ambiance Superfinish er Nordsjös beste maling til panel , og kommer i matt og halvblank. Bruk en rull montert på forlengerskaft. Legg på malingen med rull , og etterstryk deretter med en bred pensel.


Dette er en vanntynnet maling som er støvtørr etter timer. Du kan vaske pensler og verktøy i vann. Jeg er tidligere blitt advart mot rull på panel.


Stor pensel av rett kvalitet gjør det da uansett relativt hurtig å male ? Når grunningen har herdet ferdig, kan du male.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg