fredag 9. februar 2018

Male lister

Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Sjekk ut Maling Til Lister Og Dører. Har du umalte lister i boligen din? Med riktig utstyr og fremgangsmåte er det ikke vanskelig å male dem. Her er tipsene som gjør jobben enkel og gir et godt resultat!


Bruk riktig maskeringstape som lar seg fjerne uten å skade underlaget om du skal maskere mot tapet.

Grunning: For best mulig sluttresultat bør sparkelen grunnes slik at du unngår glansskjolder. Merk at umalte lister kan få fiberreisning etter grunning. Dette må slipes vekk.


Da bør du velge en maling i god penselkvalitet. De aller fleste produsenter har egne malingstyper beregnet på dører og listverk. Hvordan male tidligere malte lister.


Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere malt listverk. Det er mest gunstig å male treverk i vinterhalvåret for å minimere synlig kryp (striper med umalte områder). Det kan være vanskelig å velge farge på listverket - og ofte ender man opp med hvitmalte lister.

Hvite lister kan være riktig mange steder, men ofte er det vel så fint å la listverket matche veggen. Husk: pent listverk med fordel kan fremheves, mens en helt vanlig, ordinær list som er der mest av praktiske årsaker gjerne kan tones ned. Til tider skulle man nesten tro at det var skrevet i stein at alle lister må være hvitmalte.


Men det er jo ikke sant, det er kun fantasien som setter en stopper her, sier Tale Henningsen, fargedesigner i Nordsjø. Derfor velger mange i dag hvitt. Maleteknikk for pene lister. Begynn heller et stykke inn på listen, da unngår du at malingen samler seg opp og begynner å renne. Når du skal begynne å male, ikke begynn helt inne i et hjørne.


Før du begynner på det andre strøket kan du gå over listene med fugemasse og tette eventuelle sprekker. COOP og Otto Robsahm gir folkelige og forståelige tips om å Male lister. MALE LIST_COOP - GJØR-DET-SELV. Her finner du beskrivelser på hvordan du kan male inne.


Hvilke farge skal man velge når man skal male lister ? Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Alt skal være perfekt før de godkjenner opptaket. Og det er klart at vi har flinke malermestre som hjelper oss med å male i forkant av fotoopptaket.


Men man behøver absolutt ikke å være malermester for å få et perfekt resultat. Noen synes kanskje det er vanskelig å få en perfekt finish, spesielt på dører og lister.

Bruk gjerne Original Kvist- og sperregrunn som behandler begge deler samtidig. Umalte lister kan få fiberreining etter grunning, og dette må slipes vekk før malingsstrøket påføres. Bruk en maskeringstape som lar seg fjerne uten at det skader underlaget. Masker rundt listene før du begynner å male. Gamle lister og dører – Ønsker du bare å fornye eller bytte farge, så kan du først grunne med sperregrunn og deretter male så mange strøk du trenger for å dekke fargen.


Husk å vaske godt av før du starter med malingen. Jeg vil si at hvis man fjerner listene, så skal man være forberedt på at listene skades, og man må liste på nytt med nye lister. Plutselig ble malerjobben en snekkerjobb.


Med nøye måling og saging av lister , å få det pent i hjørnene hvis man ikke er erfaren er langt vanskeligere enn å maskere og male inntil. Er ikke proff, men ville fulgt rådet du fikk. Lister er ikke bare fine til å skjule sprekker, de kan også skjule ledninger.


Lister med en profilert bakside gir en sømløs overgang til gulv, og er både smart og praktisk på samme tid. Du kan fint legge listene selv, om du bare har det rette utstyret. Jeg tok på meg jobben med å male entre i den nye leiligheten. Trodde jeg hadde god kontroll på dette da jeg har malt vegger før. Problemet med denne jobben, noe jeg innså i etterkant er at taket ikke har lister.


Jeg la opp maskeringsteip, men fra taket og ned. Noe jeg fant ut i etterkant var ikke særlig lurt. Jeg har malt en hel haug med nye, ferdigmalte lister.


Det har herdet i mange dager nå, så jeg skjønner ingenting. Burde jeg ha grunnet på en eller annen måte? Vi dekker kommunene Farsun Lyngdal, Kvinesdal, Flekkefjord og Hægebostad. Avisen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.


Pass på at gulvet er dekket med dekkpapp. For å slippe gjennomblødning fra kvistene i treverket grunner vi veggen med kvist og sperre-grunning. Da trenger vi ikke bruke kvistlakk før vi grunner og vi sparer mye tid.


Påfør grunningen med rulle, to bord av gangen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg