mandag 5. februar 2018

Buskkaprifol

I hagen sto det stauder og prydbusker som har vært her lenge. Syrinen har vi plantet her selv. I dette innlegget vil jeg vise hvor vakkert det blir i hagen når buskkaprifol og rosentre blomstrer.


Takk for tips Hallvar men tenker du da på buskkaprifol , eller er det egentlig den meget herdige tartarleddved du mener? Tartarleddved er mye vanligere enn buskkaprifolen.

Veit ikke mye om den men ser den oftest i gamle hager hvor den kan bli riktig flott. Buskkaprifol tror jeg er lite brukt. Om den dufter veit jeg ikke, dessverre. Tua, om du vil ha lengre syrinblomstring så finnes det ulike navnsorter som blomstrer til litt ulik tid slik at totalen blir lengre.


Vil du kommentere et innlegg? Nygård Hagebruk - gartneri og hagesenter for et hardført klima. Du finner oss på Kvaløya i Tromsø.

VI har sommerblomster, stauder, jor gjødsel, bark, roser. Prova också buskkaprifol i en perennrabatt. Där bidrar den med såväl struktur som sin långa blomning och härliga doft. Som alltid med blommande buskar trivs kaprifol bäst i soligt läge, men lite vandrande skugga passar också bra.


Kaprifol har inga särskilda krav på jord. I kruka passar vanlig blom- eller trädgårdsjord. Spørsmål angående roser, stauder, løk- og knollvekster, sommerblomster, fjellhage, klatreplanter og andre planter som pryder hagen. En slik foryngelseskur kan også forsømte buskkaprifol , hyll, krossve søtmispel, kornell m. Derfor er det tidligere rådet om å fjerne et par grener hvert år nyttig for å holde en jevn vekstform.


Hard foryngelsesbeskjæring kan få hele busken til å gå ut. Den relativt ukjente kaprifolen - også kjent som buskkaprifol - stammer fra Kina og er både lettstelt, hardfør og hurtigvoksende. Den stiller ikke store krav til jorden, og vokser i all vanlig hagejord.


Regelmessig beskjæring er heller ikke nødvendig. I våra butiker hittar du ett brett sortiment av växter och tillbehör för hem och trädgård. Buketter, arrangemang och accessoarer till vardag och fest.

Blommar hela sommaren med creme- till gulfärgade kaprifolblommor med en härlig doft. We ship all over Europe! Hoppas du får en trevlig tur till Umeå, och att du får göra något spännande fynd.


Lag et lite luftehull i denne, med f. Dette er omtrent samme metode som brukes til formering av potteplanter. Det tar sikkert 4-uker før plantene har fått bra med røtter. Da kan posen tas bort, og planten kan gradvis herdes til livet utendørs. Jeg har brukt denne metoden til formering av buskkaprifol , det fungerte. Syrenhäcken växer dåligt där och vår kaprifol och andra plantor.


Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg