torsdag 19. oktober 2017

Maling av lister og karmer

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Maling av lister og karmer

Vask listverk og dører med Nordsjö Forvask. Hvis listene eller døren er malt fra før, uten at malingen er slitt eller løs, så trenger du kun å vaske og kan hoppe over punkt under. Løs maling må skrapes vekk. Det er det ingen grunn til, sier Owren: – Når man først er i gang med malingen, er det ikke en veldig stor jobb.


Trenger du mer lys i stuen, kan det ordnes med hjelp av maling. Hvis du maler karmer , sprosser og utforinger med blank, hvit maling , reflekteres lyset mest mulig. Vil du ha vinduene til å se større ut, kan du male en hvit ramme rundt vinduet. Et vanlig problem er at det blir litt sig og søl i hjørnene, og mange har nok opplevd at kantene på profileringen ikke.


Mangler: karmer Slik maler du inne. Murtak og platetak kan behandles med vannbasert maling , mens paneltak må males med oljebasert maling. Til lister oppnår du best resultat med halvblank til blank oljebasert maling.


Registrert Dato: Tirsdag 23. Grunn med kvist og sperregrunn, gjerne strøk med rulle – Også eller flere strøk med maling. Gamle lister og dører – Ønsker du bare å fornye eller bytte farge, så kan du først grunne med sperregrunn og deretter male så mange strøk du trenger for å dekke fargen.


Husk å vaske godt av før du starter med malingen. Mal i treets retning. Etterstryk umiddelbart. Start med sprossene eller rammen fra glasset og utover. Foring og listverk males til slutt.


Velg riktig verktøy ved maling av listverk. I følge Jordan som produserer maleverktøy, er det de flate penseltypene for eksempel lite hensiktsmessige på profilerte lister. Det er nok en del som synes det er vanskelig å få til et godt resultat når de maler lister , og spesielt når listene er profilerte. Med en rett pensel har man fort for å vri hånden når man maler, og da får man skjeve og ujevne penselstriper, sier han.


Jordan har nylig lansert en helt ny type pensel som både er oval og har skrå bust, og dermed utgjør et svært godt egnet verktøy til maling av listverk og andre detaljer. Vi har gamle karmer med gammel maling , og har brukt mye tid på pusse karmene ne har vasket med salmiakk, og lagt heftgrunn på de stedene treverket ble synlig etter pussingen. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Begynn gjerne litt ut ifra hjørnet, da unngår du oppsamling av maling og at det begynner å renne.


Deretter grunner du de store flatene med rulle. Velg en grunning som er tilpasset tapet, da unngår du at fukt trenger seg inn i tapeten og danner blærer. Gulv, dører og karmer blir lette å holde rene. Helblank: Helt blanke dører, lister og karmer som kontrast til matte og halvblanke vegger gir fin effekt i rommet. Et panelt tak som er helblankt kan være flott, og mange velger å male møbler for å få et moderne høyglanset utseende.


Maling av lister og karmer

VåtroDet er spesielle malinger for våtrom. Samme med tak, samt karmer rundt vinduer og lister , tak og vegg. Muligens også i kjeller. Du bør uansett sparkle og fuge listene før du maler for å få best mulig resultat.


Man bør også tenke på om listverket er noe man vil fremheve eller ikke. Har man pene profilerte lister vil man kanskje fremheve de mer enn man vil gjøre om man ikke har så pene lister. Matt maling blir veldig fort skitten og er vanskelig å vaske ren. Glansgrad på taklister er smak og behag. De fleste bruker samme maling som på resten av taket.


Fjern støv, skitt og fettflekker fra underlaget med JOTUN SPESIALVASK FØR MALING. Det er viktig å få bort såperester etter vask, bruk derfor godt med vann. Husk å matte ned underlaget for å sikre god heft (husk å fjerne støv). Sørg for at underlaget er rent, fast og tørt. Listverk, dører og vindu.


Blank maling på taklistene vil gi et markert skille mellom vegg og tak. Da bør de males med samme matte glansgrad som taket. Gerikten (karmlisten) males først.


Begynn med den ene gerikten og start malingen fra gulvet og oppover. Forsett så med selve karmen. Påfør ett strøk Jotun Hefgrunning Universal.


Dersom dørene har kvist, påføres strøk Jotun Kvist- og sperregrunning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg