mandag 9. oktober 2017

Lag rom på loftet

Lag rom på loftet Gjør det selv - slik bygger du om loftet til bolig. Lag rom i kjelleren - fuktsikre løsninger for å innrede kjeller Velg riktige,. Sendes innen 3-virkedager. Vi har mer enn millioner.


Lavere takhøyde og mindre dagslys.

Løsningene er basert på SINTEF Byggforsks årelange erfaring med å kartlegge vanlige byggskader på loft og andre innredede rom. Tenker du på å bygge om lofet? Det er mye du kan gjøre selv!


Denne boken på 1sider viser med tekst og bilder hvordan huseiere og håndverkere bør gå fram ved omgjøring av loft til boligrom. Vår pris 34-(portofritt). Bygg om loftet og få større plass!


Denne boka viser hvordan huseiere og håndverkere bør gå fram ved omgjøring av loft til boligrom. Innredet loft øker bruksmulighetene og salgsverdien av boligen.

Mye av arbeidet kan du gjøre selv! Løsningene følger byggteknisk forskrift (TEK10) og omfatter blant annet: plassbehov og romhøyde, krav til trapp, brannsikkerhet og rømning, ildstedsregler, isolering, lufting og tetting av taket, oppbygging av gulv, himling og lettvegger. Arker, takopplett, loftsvinduer, takterrasser og ny trapp opp til loftet er spesielt aktuelt. Dette er krevende å gjøre og trenger derfor nøye kjennskap til konstruksjonene og fagkyndig hjelp i planleggingen og en del av utførelsen. På loftet kan det være ønskelig med hems idet høyden gir ekstra rom for dette.


Undersøk om loftet kan bygges om til et rom som oppfyller branntekniske krav. I eneboliger vil dette som regel være uproblematisk, men du må likevel undersøke om loftet tilfredsstiller de branntekniske kravene. Skrå tretak med oppholdsrom på deler av loftet bør ha all isolasjon og lufting i skråtaket. Alternativt kan deler av isolasjonen plasseres i knevegger og hanebjelkelag.


Det anbefales ikke lenger skrå tretak med oppholdsrom på deler av loftet med kalde, luftede loftsrom. Leilighet på råloftet. Loft i bygårder kan bli lekre boliger, men ombygging av loft krever nøye planlegging for å få en fuktsikker og brukbar bolig. Ekstra areal på loftet kan utnyttes til en lys og luftig loftsleilighet, som kan leies ut. Historisk sett er det å bo på loftet et relativt nytt fenomen.


Samfunnsviter Erling Dokk Holm påpeker at elektrisk lys og industri var grunnlaget for at folk flyttet til øverste etasje. Før elektrisk lys ble vanlig, ble loft brukt til lagring og for eksempel tørking av klær. Boka er rettet mot huseiere som ønsker å utvide boligen sin med et ekstra rom på loftet , enten de planlegger å gjøre jobben selv eller ønsker et best mulig faglig underlag for å inngå avtale med håndverker.

Boken gir konkrete råd om hvordan du bør gå fram når du skal innrede loft i småhus. Den tar for seg planlegging, og viser anbefalte. Utbygging av loftet kan frigjøre plass til for eksempel utleiebolig i underetasjen eller generasjonsbolig der de eldre bor nede og de yngre oppe, sier Jan Chr. Boken inngår i faktaserien fra SINTEF Byggforsk.


Skal du lage rom i kjelleren? Mindre lys gjennom vinduet. For å få omgjøring av rom godkjent, må det være vindu i rommet. Det vinduet må gå ut i friluft.


Dessuten må vinduet tilfredsstille kravet til det som kalles rømningsvindu.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg