torsdag 5. oktober 2017

Grunning til gipsplater

Kjøp grunning hos Obs Bygg. Vi har merkevarene til lave priser. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Sammenlign pris med oss! Hva grunner dere gipsplater med?

Går dere rett på med deres favoritt-interiørmaling i første strøk og fortsetter med den et strøk eller to til , eller kan forumdeltagerne anbefale en grunning som egner seg til første strøk på gips? Papiret på gips suger mye maling, det kunne derfor være interessant med en billig grunning til første. Denne bruksanvisningen gjelder for nye gipsplater. Etter sparkel og sliping lønner det seg å grunne en gang med samme rullekvalitet som brukes til. Uansett hva du skal pusse opp – det være seg vegg, tak eller gulv, ute eller inne – vil du en eller annen gang støte på ordet grunning.


Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig? Tar du deg tid til å grunne der det er behov, sparer du deg selv for mye unødvendig arbeid og utgifter.

Nå har jeg malt gipsveggene. Jeg erfarte at det var like godt å brekke malingen til den fargen den skal ha og påføre den på første strøk. Jeg brukte en billig maling som grunning - butinox liter og så Laduy vegg på toppstrøket.


Grunning før tapetsering Når det kommer til tapet har Roar Aune hos Fantasi Interiør klare tanker om når du bør grunne,. Det gjelder også for gipsplater. Finnes vel ikke noen grunning for gipsplater. Jeg har pleid å kjøpe tilsvarende maling i hvit for grunning av dem.


Før på tidligere prosjekter så har jeg kjøpt billigmaling til å grunne med men har nå begynt å bruke tilsvarende maling for grunning. Nye gipsplater trenger å sparkles før maling eller tapetsering. Her er fremgangsmåten.


På platevegger brukes lateksmaling. Den har en konsistens som ved to strøk gir en dekkende bunn med god vedheft. Derfor er det unødvendig med grunning før malingen starter.


Derimot kan Schwenke fortelle at de ofte har faglige diskusjoner om hva som er nødvendig og ikke når det gjelder malingsstrøk og grunning. Det kommer og an på hva slags underlag man maler på. Det kan være vanskelig, spesielt for amatører, å få en jevn og fin flate bare med to strøk, for eksempel på gipsplater eller en sugende puss.

Hvis du skal sparkle et større område, kan det lønne seg å ha en litt stor og en litt mindre sparkel for å komme til i kriker og kroker. Noen typer sparkel er mørke i fargen. Det kan se litt voldsomt ut på veggen, men det lysner når det har tørket. Et lag grunning og to strøk maling vil uansett dekke over alle typer sparkel. Gipsplater fra Byggmax.


Raskt, enkelt og billig. Anvendelig i alle rom, også på bad. Annonsen Hei, Noen som selger grunning til gipsplater ? Førstegangs grunning. Det er dessverre umulig å vise. Byggmax tips, Instruksjon om hvordan du skrur gipstak.


Da slipper man også å. Downlights kan monteres i takplater, men du må ta hensyn til den. Ett lag grunning og to strøk maling vil uansett dekke over. Maling av tak – gips overflate, kr per kvm. Grunningsmaling sikrer godt feste til maling og tapet.


I tillegg vil dette bunnstrøket gjøre at underlaget vil suge likt av overflatebehandlingen. Det vil redusere faren for skjolder. Heftgrunn er ideelt og nødvendig på glatte og vanskelige underlag. Begge disse platene er svært gode underlag for fliser.


Der er det også en liten nøtt å knekke i forhold til styring av lysene. Vi anbefaler likevel å grunne disse platene for å gi bedre impregnering og bedre heft. Jeg fekk tilbud på Elko sitt Wireless system med RF styring av dimmeren. Dette lar seg dårlig kombinere med Irule og Ipad som multikontroll.


Har sett på div ir til rf konvertere, men de passer så langt ikke til Elko som kjører en radiofrekvens på 868MHz. Men hvis skjøtene ikke er sparklet riktig, blir de veldig synlige, og da er ikke platene like flotte. Jotun Heftgrunning Universal hefter og fyller godt, samt at den er enkel å påføre og tørker raskt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg