tirsdag 18. april 2017

Olje gulv tørketid

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. På utkikk etter gulv lister? Maxbo har stort utvalg av gulv. Kjøp i nettbutikken her! Trenger du aluminiumslister?


Vi er opptatt av kvalitet, enkelhet, inspirasjon og miljøbevissthet.

Med tiden har vi utviklet vår TreStjerner serie, og er stolte av å ha produkter til alle slags gulv og flater så du kan bevare gulvene å gi de nytt liv, enten du skal olje , male, lakke eller hardvoksolje ditt gulv. Vi kjøpte først et spann med liter olje , i god tro om at dette skulle holde til hvertfall m2. Gulvet er brukstørt etter ca.


Rør oljen godt om før og under bruk. Ujevn påføring kan rettes opp i inntil minutter etter påføring. Sørg for god ventilasjon. Først må gulvene rengjøres grundig iht rutine -for vask og renhold.


Påføring av olje : 1. Start med å påføre Osmo Hardvoksolje langs kantene, hjørnene, under ovner osv, benytt en Osmo Gulvbørste 220mm.

Alanor, Skattekammeret, Södra Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate. En slags mellomting mellom lakk og.


Olje (Det står bakpå kannen hvor mye oljen dekker, men det kan lønne seg å beregne litt ekstra, særlig om gulvet er ubehandlet.) Svamp eller poleringsskrubb til å fordele oljen og gni den inn i gulvet. Evt malingsrull til å fordele oljen på gulvet. Velger du dette må du likevel ha en poleringsskrubb.


Hvis du er midt inni et oppussingsprosjekt, må du unngå at det nylakkerte gulvet ikke blir dekket til før det er ferdig herdet. Husk også at vanntynnede produkter har en begrenset motstand mot fukt-belastning. Gulv egner seg godt for beising, men i tillegg bør gulvet påføres olje eller lakk.


Beisen gir mange muligheter til fargevariasjoner og mønstre samtidig som trestrukturen forblir synlig. Også mørke gulv kan lysnes med beis. Gulv i alle fasonger og størrelser. Enkelt vedlikehold og antistatisk. Mange flotte farger som kan kombineres.


Olje eller beis: Når treverket er helt tørt etter vask, kan du endre utseendet med et strøk terrassebeis eller - olje. Unngå solskinn, fuktig vær eller lave temperaturer på under grader. En overskyet dag er perfekt, hvis ikke terrassen ligger i skyggen.


Overskytende olje eller beis tørkes bort med lofri klut.

Osmo Oljebeis er anbefalt brukt til all interiør av tre, spesielt gulv av heltre, parkett, OSB og kork, såvel som trapper og møbel overflater. Husk at i forhold til total mengde olje kan man ikke legge på like mye hardvoksolje på toppen av fargen som man ville gjort uten farge i bunn! Dette er spesielt viktig med produkter med så høyt tørrstoffinnhold. Du kan også enkelt starte fra scratch om du angrer på olje - eller beisvalget ditt.


Så lenge det er brukt vanlig olje eller beis fra før, så kan dette fjernes med terrasserens slik at man kan starte på ny frisk med for eksempel en terrassebeis med ny farge og utseende enn man hadde før. Gjenta denne prosedyren til treverket er mettet og ikke vil ta inn mer olje. Når treverket er mettet skal en tørke opp overflødig olje som ikke har trukket inn i treverket for å unngå blanke felter.


Se emballasje for instruksjoner om. Det er et par uker siden gulvet på min nyoppussete peisestue ble oljet, og det er fortsatt så klebrig at man ikke kan gå der. Jeg glemte visst å lese meg opp på hvordan oljing av gulv skal foregå, i min naivitet trodde jeg at håndverkeren visste hva han gjorde. Etter å ha lest litt nå, tipper jeg at han ikke fjernet overskuddsoljen. Er gulvet ubehandlet, kan du starte med et lag heftgrunn for at malingen skal få bedre tak.


Oljet tregulv bør vaskes med trerens, eller slipes ordentlig ned med slipemaskin, slik at treet trekker til seg malingen. Stor guide: Lakk, olje , maling og lut: Perfekt tregulv, trinn for trinn. Bra på betong Epoxymaling er vanlig å bruke på betonggulv. Polér oljen utover gulvet og jobb det godt inn i parketten.


Dersom man har gjennomført et jevnlig vedlikehold med syklus på rundt ett år, vil det være tilstrekkelig med påføring av kun olje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg