fredag 21. april 2017

Nøstetangen glassverk

Nøstetangen Storgata. En avdeling i Buskerudmuseet. Apologies, but no. Hadeland Glassverk over produksjonen av finere. Han kom fra England og utviklet mange av modellene, bl.


Nøstetangen glassverk

Surrounded by forests, Norwegians have built their houses out of wood. Og utifra bilder er det ingenting for meg som tilsier at denne ikke er av den eldre typen. Mulig også at Gjøvik Glassverk produserte denne modellen. Altså ble denne modellen bare produsert i Norge.


Førsteklasses kunsthåndverk kan oppleves på det lille museet - vel verdt et besøk. Glasverket blei grunnlagt av Det Kongelig Allernaadigst Octrojerede Nordske Compagnie i Kristian VI si tid som konge av Danmark-Noreg for å forsyne begge rika med finare bordglas. Sider i kategorien Norske glassverk Under vises av totalt sider som befinner seg i denne kategorien. Vi er stolte av vår historie, men er også opptatt av å utvikle oss. Hvert år lanserer vi to nye kolleksjoner.


Vi samarbeider med noen av de beste designerne og kunstnerne i dag. Vi ønsker å lage produkter som skal skape lykke og begeistring, og være til glede i generasjoner. Det var danskene som la det til Hokksund av tre grunner. Det var godt med trevirke i området som trengtes for å smelte sand til glass. Deretter var det stor tilgang på bjørketrær.


Asken fra treet ble blandet inn i glasset. Siste grunn til at Hokksund egnet seg var muligheten til å lage trekull. I dag er det en travel liten glasshytte med butikkutsalg i den gamle Sorenskrivergården. Her kan en se glassblåserne blåse glass i gammel stil og også moderne fargerik design. Glassene har mange små, avanserte detaljer, er vakkert å se på og morsomt å bruke.


Dette er populære gaver til bryllup og jubileer. Les tester og omtaler før du kjøper. Specs: Krystall, Volum 0. Glasset er vakkert å se på og morsom å bruke. Klukkeflasken klukker når innholdet helles over i glass.


Hos oss finner du alt du trenger til kjøkkenet. Kjøp på nett og få rask. Hurdal Verk var et norsk glassverk beliggende i Hurdal.


Nøstetangen glassverk

Produksjonen varierte fra vindusglass til bruksglass av flere kvaliteter. Denne produksjonen ble da flyttet til Drammens Glassverk. Glassverket produserte vindusglass i hele sin eksistens fram til nedleggelsen. Der lager han blant annet vinglass, skåler, fat, pokaler etter eget design. Kryssordkongen fant mulige svar til kryssordhintet glassverk.


Søk blandt mange hint og løsningsforslag på kryssordkongen. Dermed skulle en tro at Qvall skulle få ro til å anlegge sitt glassverk. Men nå kom flere mektige menn på banen og ønsket å bygge glassverk.


Nøstetangen glassverk

Selskapet Det Norske Kompani hadde begge brødrene von Langen som ledende menn i selskapet. En bekjent har James Keith fra Skottland som ane.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg