mandag 3. april 2017

Meiseboller

Meiseboller er fuglenes favorittmat! De bollene man kjøper i butikken er små, og ofte av dårlig kvalitet. Det er høytid for fugleforing. Her finner du oppskrift på hvordan du lager din egen gigantbolle.


I Felleskjøpet selger vi meiseboller , meisestang og meisenuggets fra merkene Green Viking og Weibulls. Småfuglene har mye på menyen, så en del av det som kanskje ellers hadde havnet i søppelet, slik som tørre brødskiver etc.

Det finnes også egne automater til å legge meiseboller i. En kan også gjenbruke fett fra smultringkok eller frityrgryte, sålenge fettet ikke er krydret. Hjemmelaget meisebolle. Du har antageligvis forsøkt å gå til en artikkel som lå på gamle UT.


I forbindelse med oppgraderingen av UT. Du kan fylle i alt fra sandkaker og muffinsformer, til melkekartonger og randformer, det siste vil gi en meisebollekrans. Frø, nøtter og fett er perfekt fuglemat.


Jordnøtter og rensede solsikkefrø er gode, energirike alternativ som gir lite avfall. I kalde perioder er meisboller et godt alternativ.

Fettinnholdet i meisebollene gir energi og sørger for at bollene holder seg myke. Fri frakt på ordre over 4kr. Vi har alt du trenger for villfuglene!


Fôrautomatene kan enkelt henges opp og er enkle å rengjøre. Vi kan tilby fôrautomater fra merkene Duvo, Coco-bird og Trixie. Basic, hvit Premium, grønn Frøfigur Hjerte 3. Vi tok utgangspunkt i Norsk ornitologisk forenings oppskrift på hjemmelagde meiseboller , og delte den på ti. Da fikk vi nok til å lage åtte pepperkakefigur- meiseboller. Hvis du vil lage flere, er det bare å gange opp!


Les også: Disse fugleartene står i fare for å dø ut fra Norge. I tillegg til å legge mat på brettet kan man også supplere mattilbudet ved å henge opp meiseboller eller lignende opp på eller i nærheten av fuglebrettet. Om frøblandinger eller brød er muggent må det ikke gis til fuglene. Fremfor å legge ut ingrediensene enkeltvis, kan du for eksempel binde dem sammen med smør, delfiafett eller smult for ekstra næring. Tilpass hvilket fett du bruker etter gradestokken.


Skap et koselig og personlig hjem! Hos Rusta finner du et bredt sortiment av produkter for hjemmet til overraskende lave priser. Til deg som vil foran.


Villfugl kan mates hele året, men det er spesielt på vintersti når maten ligger under snø og is, at hjelpen er ekstra verdifull. Hos Europris finner du mat til villfugl som gir god energi.

Både fuglepeanøtter og -frømix, solsikkefrø, kokosnøtt, fettkolbe og fettrike meiseboller er blant favorittene. De siste årene har jeg laget meiseboller av julens rester – det blir alltid både nøtter og matfett igjen etter julefeiringa. Slik lager jeg mine meiseboller.


Jeg blander: dl Villfuglfrø dl Solsikkekjerner dl Undulatfrø 2gr Fuglepeanøtter dl Lettkokte Havregryn kg Flott Matfett Om du velger å lage en kjempe meisebolle eller flere små er opp til deg. Jeg tilpasser formen til fuglebrettet mitt ved å lage dem i liters juice kartonger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg