mandag 24. april 2017

Lundebydrakt hvit

Lages i hvitt , sort eller blått klede. Den har et ettersittende liv og lukkes med skjulte hekter foran. Stakken er foldelagt, en bred midtfold og motfolder bak. Brodert med blomster. Nederst på stakken er det et brodert gittermotiv, som slynger seg rundt som en bord.


Lundebydrakt hvit

Hvit bomullskjorte med nuprellekant. Drakten finnes bare for kvinner, og er utformet uten et drakthistorisk forelegg. I tillegg velger mange å bruke et sølvbelte til bunaden.


Ring og ørepynt er også fint tilbehør. Hos BunadRosen får du kjøpt begge deler. Bunaden ble laget i blått eller svart ullstoff, men under andre verdenskrig var det dårlig tilgang på farget ullstoff, og som en kriseløsning broderte en på ufarget hvitt ullstoff. Når det gjelder Lundebybunaden, har en i nyere tid tatt opp igjen produksjonen av hvite bunader. Prisen inkluderer: stakk med liv, veske, lue, håndbrodert lin skjorte.


Lundeby bunad leveres i blå, svart, hvit farge. Sølv, sko kommer i tillegg. Han bodde da i Lillehammer, så mange føler at drakten også har tilknytning til Oppland fylke. Festdrakten finnes i svart, blått og hvitt klede. Dovrebuna Lundebydrakt eller Grafferdrakt i HVITT ? Vi leverer disse med silke skjorte og veske,samt sølv.


Alt lages etter dine mål. Jeg er iallfall veldig fornøyd med min og har ikke angret på det. Jeg valgte selv å ha den i hvit , ikke det mest praktiske, men har også tilhørighet til vårt lands historie da de hvite bundadsstoffene ble innført under krigen da man ikke hadde råd til å farge stoffet blått eller svart. Vi selger kvalitets og rimelige bunader. Kun norske materialer og tradisjoner.


Kontakt oss gjennom mail, chat eller telefon. Tradisjonelle Solør-Odal-bunader for damer og herrer. Når det gjelde de hvite bladene starter du med sting gule nerver på hvert bla før du går etter med de mørke røde. På bladnervene nederst ved rosene bruker jeg som oftest seks eller sju graderte sting, kommer litt an på hvor god plass det er. Søk etter hvit lundebydrakt ga Gult treff.


Forlovelsesringer hvitt gull (58. SNORRE RINGENE (585) To fargede gull (585) DESIGN Forlovelsesringer. Lundebydrakt , Sort, alle størrelser Lundebydrakt , Blå, alle størrelser Lundebydrakt, Hvit , str - 40. Vi holder på å ferdigstille noen bunader til, så det er fortsatt mulighet utover disse frem til 17.


Ta kontakt så skal vi se hva vi kan få til utover de som er listet over. Bestill ferdigmontert belte til Lundebydrakten, hvit , blå eller sort, Skarnes, Sør Odal, Nord Odal, Kongsvinger, Eidskog, Solør, Grue, Åsnes, Elverum, Årnes. Norske Bunader syr mer enn 1typer bunader og folkedrakter fra hele Norge.


Stort utvalg innen bunadsølv og annet bunadstilbehør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg