torsdag 16. mars 2017

Stearin

Most triglycerides are derived from at least two and more commonly three different fatty acids. Like other triglycerides, stearin can crystallise in three polymorphs. Sammen med palmitin og olein utgjør stearin hovedbestanddelen i de fleste typer animalsk og vegetabilsk fett, for eksempel talg og kakaofett.


Når slike fett-typer blir smeltet og deretter avkjølt, vil olein delvis kunne fjernes ved utpresning (oleomargarin), mens en fast masse som vesentlig består av stearin og palmitin blir igjen. Dette trikset fungerer selvsagt på alle stearinflekker, enten du skal fjerne stearin fra duk, klær, bordet, sofaen eller andre flater som er noenlunde plane. Når du tenner disse lysene vil de brenne med vakker flamme uten å sote.

Klassiske, hvite telys som passer i de fleste lysholdere. Telysene er laget av 1 stearin. Et smart valg - stearin er basert på den fornybare råvaren talg. Husk å resirkulere restavfallet når lyset har brent ned.


Vår leverandør på disse lysene har gjort en egen test på stearin vs. Nille, Hilde Karlsrud. Det finnes ulike måter å lage levende lys på.


I Nord-Europa er nå det vanlig å la smeltet stearin kjøles rundt en veke, slik at vi får stearinlys.

Andre former for fett, som voks, talg og parafin, kan også brukes for å lage stive lys. Søk, nyheter og nyttige nettsider samlet på ett sted. Vi gjør nettet nyttigere!


IKEA er kjent for sin gode kvalitet på stearinlys som kronelys, telys og kubbelys. Våre stearinlys brenner med en klar, stødig flamme fordi det er laget av 1 stearin. På IKEA finner du også LED-lys som er et brannsikkert alternativ til levende lys. Mesteparten av verdens palmeolje produseres i Sørøst-Asia, og oljepalmedyrking er en viktig årsak til rasering av regnskogen.


Heller ikke om man bruker andre oljevekster, som raps, er rene stearinlys uproblematiske. Ren vegetabilsk stearin som blandes med ren parafin (max ) og brukes til støpelys Smeltetemperatur: grader. Bør ikke farges og kan ikke brukes til dyppelys. Men det er sjølvsagt mulig ein i dag har ein slags form for renseprosess på stearinen og tilsettningsstoff i parafinen som gjer at det blir omvendt.


Slik fjerner du stearin fra gulv. Med enkle grep kan du få bukt med problemet. Jeg har lest at stearin lett lar seg fjerne ved å fryse det som du har fått stearin på. Stearin lages stort sett av palmeolje.


Da sofaen ikke er så enkel å få inn i fryseren, var ikke dette noe alternativ for den, men bordet kunne jeg jo sette ut. Jeg har også lest at man kan fjerne stearin ved å legge papir oppå og så stryke et varmt strykjern over. Europris har alltid gode tilbud på diverse produkter relatert til sesongen.

Palm stearin is the solid fraction of palm oil that is produced by partial crystallization at controlled temperature. Takk for din reservasjon! Du vil bli varslet på SMS og e-post når bestillingen er klar til henting hos.


Ho har smeltepunkt ved kring 69. Svanemerkede stearin lys er det beste miljøvalget for deg som er opptatt av kvalitet, regnskog og reduserte klimagassutslipp. Hvordan fjerner man stearin fra en dug?


Hvis der er meget stearin på din dug, kan du først prøve at lægge dugen i en plastikpose og lægge posen i fryseren en time eller to. I mange tilfælde kan du herefter kradse stearinen af. Hvis det ikke virker, kan du prøve følgende: Lad stearinpletten tørre helt ind.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg