mandag 27. mars 2017

Rosa farge

Rosa kan lages ved å blande rød og hvit maling. Magenta er en kraftig nyanse av rosa som brukes som en av fire basisfarger i vanlig firefargetrykk og i fargeskrivere. Rosa farger, særlig på klær, er et utbredt kjønnssymbol for jenter.


Rosa er ikke bare en søt og yndig farge forbeholdt barnerommet lenger – rosa er å se i alle trendmagasiner og det er på alles lepper. Rosa eller lyseraud er ein farge som mellom anna kjem om ein blandar raudt og kvitt. Namnet på fargen kjem frå det latinske ordet for rose.

Det engelske ordet for rosa , pink, kjem frå nellik. Farvene påvirker oss mer enn vi tror. Med litt forståelse for bruken av, og hvordan vi påvirkes, kan vi faktisk bruke farvene aktivt til å skape energi i våre liv. Rosa er den perfekte fargen hvis du ønsker en fargeglad og livlig innredning som samtidig er stilren og elegant. Hos oss finner du rosa tepper i en rekke ulike former og fasonger, og garantert et teppe som passer inn i ditt interiør.


De greige fargene vil få et rosa skjær, mens de nøytrale grå vil vippe mot blålilla. Noen lever fint med det, – andre opplever det som frustrerende. Her på LADY bloggen kan du finne mange gode råd om flotte fargekombinasjoner, – jeg anbefaler dere å lese noen av våre tidligere fargesaker for nyttig input rundt hver enkelt farge.

Hvert år tildeles alle midlene herfra et humanitært formål. Synes du rosa er litt skummelt, vil du sannsynligvis begynne i det små med en svak rosa farge. Men husk at det fort kan bli litt sukkersøtt med mindre du spiller på humor.


Velg heller en sterkere rosafarge , og dus ned fargene på tilbehøret som gardiner og tepper. I en tid hvor man kan få alt laget maskinelt, blir det myke, det nære, det varme, det som er håndlaget og selve håndverket, viktigere enn noen gang. Farge eller farve, også kalt pigment (av lat. pigmentum, som betyr farge eller fargestoff), er en opplevelse som (hos mennesker) stammer fra de tre forskjellige typene tapper som finnes i øyet. Rosa representerer det myke og behagelige. Oppfattelsen av farge påvirkes både av observatørens historie og av korttidseffekter, som f. I dag er forøvrig klær i forskjellige nyanser av rosa brukt av menn så vel som av kvinner.


Her er det én farge (kulørtone) som brukes i mange nyanser. Les mer om ton-i-ton-oppskriften her. Farger som er like sortaktige, hvitaktige, kulørsterke eller -svake vil klinge godt sammen. Skal du holde fest med rosa pynt som tema? Besøk vår nettbutikk her og se vår utvalg!


Mens blått er en farge det er helt akseptert for jenter å bruke, er det ifølge Angelo fortsatt en del fordommer mot at gutter kan bruke rosa – og at det er mindre akseptert jo yngre barna er. Bruksområdene er mange, og ved riktig bruk kan fargen både mildne grafiske og minimalistiske interiører på samme måte som den kan ivareta både nostalgi og eleganse i klassiske rom. Rosa er en positiv farge , full av glede og sensualitet.


En dempet rosa variant.

UV Bobler – Såpebobler i Rosa farge. Her får du såpebobler i forskjellige farger, prisen er pr bruke liter væske. Dette er perfekt til et UV Party, eller til Haloween! Maling til hjemmet, både innendørsmaling og utendørsmaling.


Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset. Tale Henningsen kreativ leder i Fargerike, da faghandelkjeden for femte år på rad kåret sin Årets farge. Det var ikke bare en, men flere rosatoner som hun beskrev som søte, modne, rebelske, frekke og sensuelle.


Rosa er kjærlighetens farge , og på nesten alle europeiske språk kan du bruke samme ordet, og den du snakker med vil skjønne akkurat hvilken farge du vil ha – så universell er rosa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg