fredag 17. mars 2017

Maling av gamle møbler

Stort utvalg av fint interiør. Møbler , dekor, trendy småbord og speil. Kjente merkevarer til gode priser. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer.


Ofte er gamle ting mer solide en det som produseres i dag.

Alt som trengs er litt arbeidsinnsats og et par strøk med maling. Ved maling av møbler er grunnarbeidet like viktig som selve malingen. Fjerning av maling fra gamle møbler 30.


En maling stripper fjerner lakk og maling skånsomt og gir en ubehandlet overflate uten å fjerne treverkets naturlige harpiks og fettstoff. Stripperen har en geléaktigkonsistens som gjør den egnet til behandling av loddrette flater. Hvordan male møbler - stol.


Denne bruksanvisningen gjelder for ubehandlede og tidligere malte møbler av treverk. I videoen nedenfor ser du maling av en stol.

Slik kan du male nye og gamle møbler Tekst: Øivind Skorve, 20. På noen timer kan du forvandle den til et fargerikt møbel. Er du lei av den gamle furukommoden? Gamle møbler er ofte av god kvalitet.


Her får du oppskriften. Det overgår mye av den kvaliteten vi ser på ting som lages i dag, så det er vel verdt å ta vare på dem, sier Hanne. Hun råder deg til å vurdere kvaliteten når du kjøper nye møbler.


Ved nedpussing av flater, oljebehandling eller maling kan gamle , antikke møbler bli freshe og unike. Men da er det noen forholdsregler man bør være obs på. Møbelsnekker Kenneth Rockers gir deg tipsene. Hvis du skal pusse opp et gammelt møbel , er det viktig å sjekke om det er finerte flater eller heltre. Maling , lasur og sliteflater, eller nye beslag og knotter, er kanskje alt som trengs for at et kjedelig møbel brått fremstår som spennende.


Et kjøkken- eller stuebord kan bli som nytt etter en omgang med sandpapir og noen strøk med lakk. Jeg har stoler som jeg vil fjerne malingen av. Det er lag maling på de ser det ut som.


Noe går selvfølgelig av , men veldig lite). Noen som vet om det går an å gå gjort det profesjonelt?

Jeg betaler gjerne litt istedet for å bruke et år på å få de. Har du en gammel furukommode eller andre møbler som kunne nyte godt av et par strøk maling ? Ja, da er dette kanskje en sak for deg. La deg inspirere til å skape et flott møbel eller en stilig kommode i løpet av helgen. Finn fram den perfekte nyansen til ditt prosjekt!


Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Og her er resultatet!


Etter en del pussing, sparkling – og litt maling , ble den gamle stolen en unik detalj i interiøret! Fargen som ble brukt er 4Silke, og stolen ble malt med LADY Supreme Finish SUPERBLANK. Vår Original Panellakk kan blandes i mange ulike farger.


Panellakk er en transparent behandling av treverk, og overflaten vil gi en matt eller halvblank overflate, alt etter hvilken glans du velger på produktet. Påfør panellakken vått-i-vått og la tørke. Den vanskeligste teknikken innen maling er lakkering.


Et godt resultat krever grundig forarbei mange tynne strøk, gode pensler, et støvfritt miljø og et håndlag som gjør at lakken påføres pent uten å renne eller boble seg. Terskler møbler og båtdekk skal som regel strykes med akryllakk eller syreherdende lagg som påføres med. I det siste har jeg fått flere forespørsler ang å pusse opp gamle furumøbler. Istedet for å svare hver på mail, tar jeg fram en kommode jeg pusset opp i fjor.


Noen har kanskje sett den før på butikken sin blogg. Samme framgangsmåte ved maling av kjøkkeninnredning og dører. Dersom du kan tørke av lakken, er møbelet skjellakkbehandlet. Løsningen er da å fortsette med skjellakk eller å fjerne all skjellakk, også i dybden, dvs.


Underlaget må være rent og tørt, så gamle eller skitne møbler bør vaskes med egnet produkt. Puss Bruk fint slipepapir og puss over møblene for en glatt og fin overflate. Børst bort alt pussestøvet. Du kan også male selv om møbelet er behadlet tidligere. Du slipper å se strukturen av treverket eller spor av kvister.


Maling er rett og slett veldig greit å bruke på gamle møbler og det fjerner alle tegn på at møbelet egentlig er av furu. Men maling er også det alternativet som krever mest forberedelser og nøyaktighet. Har du et gammelt møbel eller antikvitet som er blitt matt eller glansløst, kan ofte mye gjøres ved å friske opp møbelet. Dette gjøres enkelt med Liberon Møbelrens og Liberon Black Bison Antikkvoks. Vejledning til afvaskning af møbler med grundrens – klargøring til maling : Når du vil i gang med at male dine møbler eller andre emner, er det vigtigt, at du afvasker for fedt, nikotin og løstsiddende snavs.


Har prøvd sterk malingsfjerner og pussemaskin, men går ikke av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg