onsdag 22. mars 2017

Eldre og trening

Mote til rett pris - Shop enkelt online hos Bubbleroom - Mange kjente merker! Stort utvalg og rask levering! Selv svært skrøpelige sykehjemspasienter som aldri før har trent, kan begynne å trene.


Kroppen har omtrent like god effekt av trening og fysisk aktivitet gjennom hele livet.

Forskning viser at aktive eldre i gjennomsnitt får tre år med bedre livskvalitet enn eldre med en inaktiv livsstil. Anbefalingene er de samme for eldre som for voksne ellers. Man bør være i moderat fysisk aktivitet i minst 1minutter hver uke. Med andre ord kan trening og aktivitet være svært positivt for eldre menneskers mentale helse. Kort oppsummert er ekspertene enige om at det er mange grunner til at eldre bør holde seg aktive.


Fysisk aktivitet og trening bidrar til å holde kroppen friskere, sprekere og mindre utsatt for fall og skader. Jo eldre man blir, desto vanskeligere kan det være å komme i gang med treningen.

Noen har kanskje vært aktive i alle år, og for dem er det ingen sak å fortsette med dette. Andre derimot, kan ha levd et liv med lite trening , og vet derfor ikke hvor de skal starte nå som de bør begynne med fysisk aktivitet. Tidligere studier har vist at eldre menneskers mentale og fysiske helse og velvære påvirkes positivt av trening og aktivitet. Nå har det kommet enda mer forskning som underbygger dette. Eldre og trening – det er aldri for sent!


En aktiv hverdag er slettes ikke bare for den yngre delen av befolkningen. En rekke studier har vist at eldre helt opp i 90-års alderen kan ha meget god effekt av systematisk og regelmessig styrketrening. Og uavhengig av alder, vil fremgangen komme raskt. Vi må foreskrive trening på samme måte som vi foreskriver medisiner.


Trening og livsstilstilbud - for et bedre liv. De må få vite at det ikke er skadelig å trene, og vise dem akkurat hva de skal gjøre, sier Brovold. En av tre eldre over år faller hvert år.


Fallforebyggende trening er det enkelttiltaket som er mest effektivt for å forebygge fall blant hjemmeboende eldre. Her finner du øvelser som hjelper deg. Det er faktisk slik at de som er eldre , vil ha enda mer utbytte av slik trening enn de som er unge.

Regelmessig trening er trygt og sunt også for skrøpelige eldre. Nettbutikken for deg som trener. Klær og utstyr til all trening. Vi har gratis frakt over kr. Levering over hele landet.


Ny kolleksjon fra Reebok er ute nå. Opptil rabatt på treningsklær. Hundrevis av varer med gode tilbud. Norges største og rimeligste møteplass for seniorer over år.


Vi tilbyr livsstilskurs, helsefremmende trening og klinisk ernæringsfysiologi ved flere av våre klinikker. Unni er over år og har osteoporose. Mange eldre har ikke tro på at trening hjelper, og med enkle tiltak kan vi øke kunnskapen om fysisk aktivitet. Hun har opplevd flere benbrud men påpeker at trening hjelper. Ifølge Helsebiblioteket rammes mange eldre av osteoporose, og mens et stillesittende liv gjør skjelettet skjørere, kan trening bygge opp beinmassen og være forebyggende (22).


Styrketreningen vil både øke muskelstyrken og beinmineraltettheten i knoklene, noe som vil styrke dem ved et eventuelt fall. Blant hjemmeboende eldre vil trening og balansetrening være det mest effektive tiltaket for å redusere sansynligheten for å falle og for antall fall. Styrketrening bør inngå som en vesentlig del i anbefalingene for fysisk aktivitet og trening for eldre på grunnlag av de positive effektene. Aktivitetsnivået blant voksne og eldre er relativt stabilt ved økende alder, men etter år ser man et markert fall.


Effektene av trening er imidlertid like stor for eldre som for yngre og en 70-åring kan vinne tre leveår med god helse ved å være fysisk aktiv. I systematiske oversikter søker man etter og oppsummerer studier. I denne systematiske Cochrane-oversikten var spørsmålet: Hva er effekten av trening (fysisk aktivitet) for å forebygge fall blant eldre som bor hjemme? Grupptrening: Spesialtilpasset gruppetime for seniorer. Men som deltaker i UiS-studien, trente han med vekter to ganger i uka, i tillegg til sykling to ganger ukentlig.


Jobben krevde sitt, og trening ble ikke prioritert. Jeg går og løper fortere nå. Jeg puster dypere og lettere. Jeg føler meg rett og slett som en yngre person, sier han.


Derfor bør eldre trene styrke - For å kunne fortsette klare seg selv. For eksempel for å løfte bæreposer, knyte skolissene, reise seg opp fra stol og gulv, gå trapper og turer, ta et bad på sommeren, måke snø, stelle i hagen, hente ned ting fra øverste hylle i skapet, skru i lyspærer, henge opp julepynt, bære ve osv. Kjøp Reebok og Reebok Crossfit her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg