fredag 15. november 2019

Reinsdyrmedaljong

Del fileten i fire, sett stykkene på høykant, og press sammen til en biff. Krydre og stek på god varme på begge sider. La de ettersteke i pannen et par. Slik lager du reinsdyrmedaljong. Sett steikeovnen på 2grader.


Forvarm stekeovn til 2°C.

Temperer kjøttet på kjøkkenbenken i ca. Vask grønnsaker grundig (det er ikke nødvendig å skrelle dem) og del. Vilt er nydelig høstmat. Fra midten av oktober og ut januar får du kjøpt fersk reinsdyrkjøtt hos MENY. Dette er utsøkt kjøtt fra dyr som har levd et godt liv og.


Skjær kjøttet reint for fett og slintrer. Varm en stekepanne godt, og bruk godt smør som stekefett. Da får kjøttet en god og brun stekeskorpe.

Ikke stek kjøttet lenge, men se til at det blir stekt på alle kanter. På den måten får porene lukket seg og kjøttsaften renner ikke ut av. Fileten bør ha romtemperatur før steking. Brun kjøttet raskt på begge sider i en nøytral olje.


Skru ned til middels varme og tilsett 2. Jeg har alltid lurt på hvorfor vi i Norge ikke tar oss tid til litt research, som det så fint heter, når vi setter nye navn på nye råvarer. Vel, rein som i reinslig da, eller rein som i reint kjøtt? Enkelt, og mer fortellende.


Denne retten har 7kcal pr 1gram. Nytt år med nye forsetter, men vi er ikke snauere enn at vi serverer et deilig viltmåltid denne første dagen i det nye året. Medaljong betyr egentlig stor medalje. Server reinsdyrsmedaljong og du vil garantert oppnå stor beundring. Med reinsdyrfilet på menyen sikrer du selskapet ditt festmat som smaker fantastisk.


Ytrefilet av reinsdyr er svært mørt, og har god viltsmak. Norsk reinsdyrkjøtt er nydelig festmat og noe du kun får ferskt på høsten. Både indrefilet og ytrefilet er meget mørt kjøtt som egner seg godt til denne.


Pepper, sort og nykvernet.

Reinsdyrmedaljong Se hele oppskriften. For info som ikke er relatert til kryssor så kan du slå opp reinsdyrmedaljong i. Hjortemedaljong, reinsdyrmedaljong , kalvemedaljong. Men som det heter i veganmisjonens slagord: God mat trenger ikke være dyr. Her skal jeg vise dere en utrolig enkel og smakfull måte å lage kjøttfrie medaljonger på. I snart tre år har store flokker med rømte tamender skapt konflikter og trafikkaos i Ulefoss.


Godseieren lukker nebbet, og vil ikke si et kvekk om saken. La kjøttet koke til det er mørt - ca. Ta opp kjøttstykkene og skjær dem i passe. Kalkunen må alltid være helt opptint, og skal tines i kjøleskap, noe som kan ta et par døgn. Champ á la Creme, hasselback-poteter, Waldorf-salat og tyttebær.


Entrecôte og kjøttpølser. Vi fant synonymer til ordet reinsdyrmedaljong som du kan bruke til å løse kryssordet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg